preskoči na sadržaj

Osnovna škola Popovac

Login
Naš školski grb

KATALOG INFORMACIJA

Godišnje izvješće o provedbi ZPPI za 2016. godinu, nalazi se u privitku.

Financijsko poslovanje

Priloženi dokumenti:
PRAVILNIK - JEDNOSTAVNA NABAVA.pdf

Učimo zajedno

Za osmaše!

eLektire

Hrvatska enciklopedija

Hrvatski pravopis

Jezični savjeti

Pohvale našem webu

 

Instagram škole

Twitter škole


Općina Popovac

Brojač posjeta
Ispis statistike od 30. 11. 2010.

Ukupno: 1638574
Danas: 46
Leksikon mitologija


Glagoljica

Eko škola

Facebook škole

vijesti
Noć knjige u našoj školi
Marijana Kuna / datum: 24. 4. 2018. 11:41

I ove se godine naša škola priklučila sudjelovanju u manifestaciji obilježavanja Noći knjige 2018. koja ima za cilj populariziranje knjige i čitanja! Ovogodišnja tema bila je: Budućnost knjige. Kao program koji smo prijavili  bila je ideja okupljanja u 18:00 sati u knjižnici. Osmišljene su zanimljive radionice crtanja 3D olovkom  koje je donijela učiteljica Anela Pejić Čonda iz Centra za tehničku kulturu Čeminac, zatim kreiranje rakete i slikanje portreta svemiraca koji su izloženi u knjižnici i holu škole. Učenicima su predstavljena nova znanja i omogućen kreativni rad. Kako je to izgledalo možete pogledati OVDJE!


[OPŠIRNIJE]Svjetski dan meteorologije i Dan planeta zemlje
Administrator / datum: 23. 4. 2018. 20:31

Ove smo godine u našoj školi odlučili na poseban način obilježiti Svjetski dan meteorologije i Dan planeta Zemlje. U tome su nam pomogli naši posebni  gosti - meteorolog Nikola Vikić - Topić i geolog Ivor Vuić. Svojim dolaskom 28. ožujka i zanimljivim predavanjima uveselili su nam odlazak na proljetne praznike.

Meteorolog s RTL televizije, Nikola Vikić-Topić, održao je predavanje o meteorologiji i o svojem radnom danu, pojasnio nam je kako nastaje vremenska prognoza i koliko je vremena potrebno za snimanje emisije vremenske prognoze. Isto tako, uz pomoć učenika pokazao je i nekoliko veoma zanimljivih pokusa. Učenici su sudjelovali u pokusima simulacije tornada s plastičnim bocama s vodom, u izradi vjetrokaza, termometra, magle i implozije.

Geolog, Ivor Vuić, zaokupio je pažnju učenika s fosilama, mineralima i dragim kamenjem koje je donio sa sobom sa različitih kontinenata. Osobito zanimanje učenici su pokazali za grumen soli koji je geolog donio iz poznatog rudnika Wieliczka u Poljskoj, a kojeg su učenici mogli okusiti. Kroz predavanje geolog je učenike upoznao s čime se sve bavi znanost geologija, na koji je način ona povezana s geografijom i meteorologijom te kako izgleda njegov radni dan u Norveškoj koji provodi leteći u helikopteru iznad predivnih fjordova koji su oblikovani nakon zadnjeg ledenog doba.

Kao podsjetnik i uspomenu na zanimljivo druženje poklonili su nam knjižicu „Mali meteorolog“ – za one koji se odluče za još malo meteoroloških pokusa i avantura.

Više fotografija možete pogledati OVDJE.


[OPŠIRNIJE]Želim, stvaram, oblikujem
Marijana Kuna / datum: 16. 4. 2018. 09:08

Želim, stvaram, oblikujem je višemjesečni projekt Profil Kletta u kojem su sudjelovali i naši učenici! Na natječaj je stiglo 777 radova iz 130 osnovnih škola.

Naši učenici su bili vrijedni i uz poticaj učiteljica razredne nastave oblikovali su škrinje za očuvanje naše baštine, dok su učenici predmetne nastave na satima likovne kulture slikali graditeljsku baštinu svoga kraja. Ponosni smo što su i naši radovi na izložbi pristiglih radova u Zagrebu!

Kako su izgledale naše škrinje pogledajte OVDJE.


[OPŠIRNIJE]Edukativne video reklame: Stop nasilju!
Administrator / datum: 9. 4. 2018. 12:00

U projektu ''Aktivni mladi protiv nasilja'' učenici srednjih škola iz Čakovca izradili su hvalevrijedne edukativne video reklame. S obzirom na to da i u našoj školi neprestano radimo na uočavanju i sprečavanju mogućeg nasilja zamolili su nas da na našoj mrežnoj stranici prenesemo njihove poruke. Svakako ih pogledajte pod opširnije!


[OPŠIRNIJE]Proljetna izložba u našim školama
Marijana Kuna / datum: 27. 3. 2018. 16:21

 

Učenici obje naše škole pokazali su svoju kreativnost i poduzetnički duh. U matičnoj školi Popovac postavljena je izložba proljetnih radova u prostoriji ispred dvorane, a učenici PŠ Kneževo postavili su štand u središtu mjesta i na taj način privukli znatiželjne poglede mještana koji su mogli doći vidjeti što su maleni kreativci stvorili. Mali sajam posjetio je i načelnik općine Popovac Zoran Kontak. 


[OPŠIRNIJE]Priznanje sedmašima za njihov videouradak
Administrator / datum: 22. 3. 2018. 14:45

Na drugom po redu video natječaju za učenike pod nazivom Tanjur pun dobrote sudjelovala su 204 učenika koji su se uključili u istoimeni projekt Udruge Žmergo.

Učenici 7. razreda iz Popovca za svoj videouradak "Malim koracima mijenjamo svijet nabolje!" osvojili su priznanje za najbolju režiju. Čestitamo učenicima i školskoj knjižničarki Marijani Kuni na ovom uspjehu!

Video natječaj je tek jedna u nizu aktivnosti globalnog obrazovanja kojim se želi poduprijeti kreativne ideje učenika kojima odgovaraju na problematiku globalnih izazova u području hrane.


[OPŠIRNIJE]Dan šarenih čarapa u našoj školi
Ivana Vrbek Mesić / datum: 21. 3. 2018. 19:32

Svjetski je dan sindroma Down. Dan kada se skreće pozornost na sve probleme i izazove s kojima se osobe sa sindromom Down i njihovi roditelji i bližnji susreću. Ali se i ukazuje na njihovu posebnost pa tako danas mnogi kako bi im dali podršku odjevaju različite čarape. Među njima su i naši učenici razredne nastave te djelatnici škole.

Downov sindrom je genetski poremećaj koji je uzrokovan prisutnošću jednog kromosoma viška. Nastaje u trenutku začeća.

Nošenjem šarenih čarapa se pokazuje podrška borbi osoba s Down sindromom kako bi se što bolje integrirali u naše društvo.​


[OPŠIRNIJE]Naši učenici zaplivali na sceni Dječjeg kazališta Branka Mihaljevića u Osijeku
GORAN PODUNAVAC / datum: 20. 3. 2018. 21:21

U ponedjeljak, 19. ožujka 2018. godine sedmi je put održan Festival petominutnih učeničkih igrokaza "POZOR! Plivamo na sceni". Festival je organizirala Dječja osječka kreativna kućica u suradnji s osječkim Dječjim kazalištem Branka Mihaljevića.

Dramska skupina naše škole izvela je igrokaz "Ruski je u modi" i osvojila nagradu žirija. Mentorice učenicima su Ivana Vrbek Mesić i Suzana Vencl. 


[OPŠIRNIJE]Nastavak projekta Kulturna i duhovna baština zavičaja
ŠVELINGER KLEŠ / datum: 20. 3. 2018. 20:37

I ove školske godine naša je škola uključena u program KDBZ-a (Kulturne i duhovne baštine zavičaja). Ovogodišnja tema programa odnosi se na istraživanje i upoznavanje učenika s dvjema manjinskim kulturama u Republici Hrvatskoj te jednom dalekom kulturom.

Osim učenika iz Kneževa, ove su nam se godine pridružili i neki učenici iz Popovca. Za istraživanje su odabrali mađarsku, talijansku i japansku kulturu. Uspješno su izradili plakate navedenih kultura. Pod vodstvom učiteljice Silvije Švelinger, učenici će 19. svibnja u Dalju predstaviti sve svoje aktivnosti na zadanu temu. Susret će biti međunarodnog karaktera te će naši učenici imati prilike upoznati goste iz Španjolske, Italije, Slovenije i Makedonije čemu se izuzetno veselimo. Više fotografija pogledajte u našoj galeriji.


[OPŠIRNIJE]RSS


preskoči na navigaciju