preskoči na sadržaj

Osnovna škola Popovac

Login
Naš školski grb

KATALOG INFORMACIJA

Godišnje izvješće o provedbi ZPPI za 2016. godinu, nalazi se u privitku.

Financijsko poslovanje

Priloženi dokumenti:
PRAVILNIK - JEDNOSTAVNA NABAVA.pdf

Učimo zajedno

Za osmaše!

eLektire

Hrvatska enciklopedija

Hrvatski pravopis

Jezični savjeti

Pohvale našem webu

 

Instagram škole

Twitter škole


Općina Popovac

Brojač posjeta
Ispis statistike od 30. 11. 2010.

Ukupno: 1647659
Danas: 48
Leksikon mitologija


Glagoljica

Eko škola

Facebook škole

vijesti
Obavijest za ljetovanje u Dramlju
ANITA RAGUŽ MIRJANA ŠMIT / datum: 19. 6. 2018. 11:29

Obavještavamo vas kako će roditeljski sastanak za ljetovanje u Dramlju biti održan 3. srpnja 2018. godine s početkom u 8 sati u matričnoj školi u Popovcu, a za učenike iz Kneževa isti dan u područnoj školi Kneževo s početkom u 9 sati. Napominjemo kako na sastanak trebaju doći roditelji zajedno s djecom.


[OPŠIRNIJE]Školski projekti 2017./2018.
Administrator / datum: 15. 6. 2018. 16:39

Posljednji dan nastave u Osnovnoj školi Popovac već je tradicionalno rezerviran za predstavljanje hvalevrijednih školskih projekata i aktivnosti ostvarenih tijekom nastavne godine. 

dvosatnom izlaganju učitelji, učenici i školska knjižničarka predstavili su dvadesetak projekata i aktivnosti:

 • Projektni dan zdrave prehrane
 • Škola u prirodi i obuka neplivača
 • Terenska nastava u popovački rudnik bazalta
 • Tkalački stan
 • Bookmark project
 • Mala škola pletenja, kukičanja i tradicijskog veza
 • projekt „Šafran”​
 • Hrvatska kakvu želimo
 • Bogatstvo različitosti
 • Volim mlijeko
 • Želim, stvaram, oblikujem
 • Tanjur pun dobrote
 • Art(d)eko knjiga​
 • Povjesničar mjeseca
 • Povjesničari kreativci
 • Ja domovinu imam, u srcu je nosim
 • Život u srednjem vijeku
 • Bajka PŠ Branjina
 • Quilling
 • Matematičari PŠ Kneževo
 • Europski tjedan jezika
 • Suvremena kršćanska glazba engleskog govornog područja
 • POZOR! Plivamo na sceni 7​

Ravnateljica Jadranka Sabljak zahvalila je svima koji su doprinijeli uspješnoj realizaciji svih projekata. Također, zaželjela je našim učenicima sretne ljetne praznike, uz poruku da se dobro odmore i pripreme za nove uspjehe u novoj školskoj godini.


[OPŠIRNIJE]Uspješna završna školska priredba
Administrator / datum: 14. 6. 2018. 22:19

Uz nazočnost velikog broja učenika, njihovih roditelja, prijatelja, djelatnika škole i gostiju, 13. lipnja 2018. godine u popovačkom Domu kulture obilježen je završetak još jedne uspješne nastavne godine. 

Svečanu završnu priredbu Osnovne škole Popovac pred stotinjak uzvanika prigodnim govorom otvorila je ravnateljica škole Jadranka Sabljak. Naglasila je da je ponosna na učenike, učitelje i stručne suradnike koji su se tijekom nastavne godine potrudili da ime naše škole promičemo na najbolji mogući način.

Svojim nastupima učenici iz Branjine, Kneževa i Popovca pokazali su zavidne sposobnosti pjevanja, plesanja i glume. Oduševili su publiku, a kako je sve izgledalo najbolje će vam dočarati fotografije na Facebook stranici BaranjaMedija.hr.


[OPŠIRNIJE]Školska priredba u Kneževu
Administrator / datum: 14. 6. 2018. 19:49

U utorak 12. lipnja 2018. godine u kneževačkom Domu kulture održana je školska priredba povodom završetka nastavne godine. Veći dio programa od gotovo sat vremena, priredili su učenici PŠ Kneževo, a kao posebni gosti predstavili su se svojim nastupom i mladi folkloraši iz Duboševice.

U sklopu priredbe predstavljen je i projekt "Tkalački stan". Nositeljica projekta je učiteljica Lidija Štimac, a u njemu su sudjelovale sedmašice Sara Maletić i Erika Foki te učenici od 1. do 3. razreda. Od učitelja još su sudjelovali Olja Mihajlović i Tomislav Peran.​ Više fotografija pogledajte na Facebook stranici BaranjaMedija.hr.


[OPŠIRNIJE]Čestitamo knjižničarki Marijani na još jednom položenom ispitu!
Administrator / datum: 13. 6. 2018. 13:35

Neobično je ovih dana bilo zakoračiti u školsku knjižnicu i tamo ne vidjeti knjižničarku Marijanu Kunu. Njezin izostanak iz škole bio je itekako opravdan. Marljivo je ponavljala za još jedan stručni ispit koji je danas iz prvog pokušaja položila u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu.

Čestitamo našoj knjižničarki Marijani i jedva čekamo da se vrati u Popovac i ispriča nam svoje dojmove!


[OPŠIRNIJE]Terenska nastava u popovački rudnik bazalta
Administrator / datum: 12. 6. 2018. 22:10

Učenicima predmetne nastave područnog odjela Kneževo u ponedjeljak, 21. svibnja 2018. godine je organizirana terenska nastava u rudnik bazalta Čemeri na Banskom brdu. Na terensku nastavu smo krenuli iz Osnovne škole Popovac. Usputne točke bile su nam svetište Marije Lurdske i pravoslavno svetište Popovac. Na terenskoj nastavi, nastavnica geografije Nevena Beuk održala je učenicima predavanja o geologiji i geomorfologiji Baranje. 

Učenici su čuli kako je naša Baranja nastala, te od kojih se cjelina sastoji. Utvrdili smo kako smo od naše škole prošli kroz cjelinu sjeverna lesna zaravan te da se trenutno nalazimo na rasjednom području Banskog brda. Iznenadili su se kada su čuli kako je bazalt vulkanska stijena, te kako je u davnoj prošlosti u našoj mirnoj, ravnoj Baranji bilo vulkanske aktivnosti čijih tragova danas ima na Banskom brdu. S velikim interesom su opipali i proučavali uzorak stijene bazalta, te lesa. Današnji reljef Baranje oblikovan je većinom radom rijeka Drave i Dunava. Rijeke su oblikovale četiri kategorije riječnih terasa na kojima su danas većinom naselja i prometnice, budući da su to ocjediti prostori. Ujedno su oblikovale i najmlađu cjelinu našeg zavičaja, ujedno i široko poznatu – Kopački rit. Kopački rit, „europska Amazona“ – kako ga nazivaju, jest poloj, stalno plavljeno područje u kojemu Drava i Dunav trenutno izdubljuju svoja korita. Zbog velikog bogatstva flore i faune to je ujedno hrvatski najstariji park prirode. Učenicima su spomenute poplave koje su se događale u prošlosti, prije nego je izgrađen sustav nasipa za obranu. Poljoprivredno najiskorištenije reljefne cjeline Baranje su lesne zaravni. Les, fina žuta prašina, od koje je naš brdski prostor građen, nataložen je još za vrijeme zadnjeg ledenog doba, a izuzetno je važan jer se na njemu razvija jedno od najplodnijih tala – lesivirana crnica. U početku je postojala jedna lesna zaravan, no vremenom su kao posljedica tektonskih gibanja stvoreni reversni rasjedi (pukotine) zbog koji se je izdignulo Bansko brdo te razdvojilo osnovnu zaravan na sjevernu i južnu. Sjevera lesna zaravan, na kojoj je i Kneževo, se nastavlja preko granice, u Mađarsku. Učenici su putem promatrali područje kojim se kreću, uočavali su les i načine iskorištavanja brda.

Nevena Beuk, učiteljica geografije


[OPŠIRNIJE]Završetak projekta POVJESNIČAR GODINE
ŠVELINGER KLEŠ / datum: 7. 6. 2018. 22:43

Danas je u našoj školi završen projekt iz Povijesti. Tijekom godine, na kraju svakoga mjeseca birao se povjesničar mjeseca u svakom razredu. Oni koji su imali najviše mjesečnih pobjeda, osvojili su titulu povjesničara godine.

Također, učenici su glasovali i za plakat godine. Pobjedu su odnijeli Sulejman Veličanstveni i Franjo Josip I. Naši su učenici pokazali velik trud, uvidjeli su kako učenje može biti zabavno pa im je učiteljica Silvija Švelinger s ponosom uručila njihove zaslužene diplome i nagrade.


[OPŠIRNIJE]RSS


preskoči na navigaciju