preskoči na sadržaj

Osnovna škola Popovac

Login
Naš školski grb

KATALOG INFORMACIJA

Godišnje izvješće o provedbi ZPPI za 2016. godinu, nalazi se u privitku.

Financijsko poslovanje

Učimo zajedno

Digitalizacija lokalne baštine

Što je to i kako je bilo prije?

Priloženi dokumenti:
katalog.pdf

Za osmaše!

eLektire

Hrvatska enciklopedija

Hrvatski pravopis

Jezični savjeti

Pohvale našem webu

 

Twitter škole


Općina Popovac

Brojač posjeta
Ispis statistike od 30. 11. 2010.

Ukupno: 1560494
Danas: 124
Kalendar
« Veljača 2017 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
Prikazani događaji

Leksikon mitologija


Glagoljica

Eko škola

Bakina kuharica


Knjiga mjeseca

Facebook škole

vijesti
Stiglo nam je proljeće!!!
Marijana Kuna / datum: 20. 3. 2017. 11:41

Danas u 11:29 nam je stiglo proljeće. Svi volimo ovo godišnje doba zbog sunca, toplijeg vremena, šarenih boje i cvrkuta ptica. Priroda oko nas se budi, a mi se osjećamo poletniji i spremniji provoditi što više vremena na svježem zraku. Iskoristimo ovo lijepo vrijeme za šetnje, vrtlarenje i uočavanje ljetote prirode oko nas!


[OPŠIRNIJE]Dani hrvatskoga jezika u PŠ Kneževo
ŠVELINGER KLEŠ / datum: 16. 3. 2017. 22:40

Učenici naše škole uključili su se u obilježavanje DANA HRVATSKOGA JEZIKA, koji se obilježavaju od 11. do 17. ožujka svake godine. Svoje znanje u poznavanju standardnoga jezika prezentirali su u izradi panoa. Manifestacija je utemeljena u spomen na Deklaraciju o nazivu i položaju hrvatskog književnog jezika, a ove se godine obilježava i pedeseta obljetnica od izdavanja Deklaracije. Više saznajte pod opširnije.


[OPŠIRNIJE]Medijska kultura u knjižnici
Marijana Kuna / datum: 3. 3. 2017. 13:29

Učenici četvrtog razreda su danas imali sat medijske kulture u školskoj knjižnici. Gledali su crtani film Dušana Vukotića Piccolo snimljen 1959. godine. Iako je to bilo davno, uvijek popularna tema ljutnje im se jako svidjela. Primjetili su da ona može izazvati agresivno ponašanje. Prepoznali su problem nekomunikacije i posljedice toga. Svoje su crteže poklonili knjižničarki kako bi njima uljepšala prostor školske knjižice. 


[OPŠIRNIJE]Proljetne aktivnosti u dvorištu škole
Marijana Kuna / datum: 3. 3. 2017. 12:54

Učenici petog, šestog i osmog razreda odlučili su nastavu prirode i biologije provesti s učiteljicom Anom Kolund na svježem zraku. Budući da je zima iza nas bilo je potrebno obići okoliš škole i vidjeti što je ostalo od biljaka koje su se smrzle i sada onemogućuju rast novim biljkama i smetaju onima kojima treba prostor za rast. Bili su jako vrijedni i ponosni smo kako nam izgleda naš školski okoliš. Više fotografija onih koji su bili danas vrijedni možete vidjeti na našoj facebook stranici!


[OPŠIRNIJE]Nastavak projekta Život u srednjem vijeku
ŠVELINGER KLEŠ / datum: 2. 3. 2017. 19:21

Učenici šestih razreda nastavili su s projektom iz Povijesti - Život u srednjem vijeku. Ovoga puta naši su kreativni učenici izrađivali poštanske markice s motivima iz srednjega vijeka koje su samostalno birali (Bašćanska ploča, Natpis kneza Branimira, Višeslavova krstionica i mnogo drugih predivnih motiva). Sve markice možete pogledati OVDJE. Sljedeća tema našega projekta vezana je za srednjovjekovnu hranu i začine, a bit će i ukusnih kolača prema srednjovjekovnim receptima pa Vas sve pozivamo da ih kušate zajedno s nama! :)


[OPŠIRNIJE]Naša škola postala je dio STEM revolucije!
Martina Vidak / datum: 1. 3. 2017. 15:15

Sredinom siječnja Croatian makers liga, koja nam je donirala robote mbot, pokrenula je crowdfunding kampanju kako bi masovno uvela BBC micro:bit tehnologiju u hrvatske škole. Našoj školi donirano je 20 primjeraka ovih zanimljivih pločica.

Pojam STEM dolazi iz engleskog jezika, a zapravo je akronim satkan od početnih slova četiriju područja - Science, Technology, Engineering i Mathematics.

Microbit će učenje programiranja u informatici podići na višu razinu jer djeca mogu vidjeti ono što su sama programirala i svoju isprogramiranu pločicu držati u ruci.

U nastavi fizike možemo vidjeti brzinu slobodnog pada, promjenu brzine ili temperature, a u tehničkoj kulturi upoznati postupak kojim iz elektroničkih elemenata dobijemo robota koji radi točno ono što smo mu programom zadali. Tako su se učenici osmih razreda već upoznali s microbit pločicama te smo programirali pločicu da nam prikazuje slovo P! Jednako tako programirali smo pločicu da nam pokazuje smješka koji se rastuži ako ga protresemo. 

Kako je početna ideja osnivača ovih pločica bila da od najmanjih nogu kod djece potičemo i razvijamo zanimanje za programiranje, učenici trećeg razreda sa svojom učiteljicom Ankicom, na satu prirode danas su provjerili kolika je temperatura u njihovoj učionici koristeći analogni i digitalni termometar kojeg su isprogramirali učenici osmog razreda. Kako je to izgledalo pogledajte na slikama.

Vrijeme je novih tehnologija te nam je drago što i naša škola ide u korak s novim postignućima, a još više nas veseli što svojim učenicima možemo ponuditi zanimljiviju nastavu.


[OPŠIRNIJE]PROJEKT "UČIMO ZAJEDNO 3" - INFO DAN
Oskar Mravlinčić / datum: 28. 2. 2017. 13:34

U utorak, 28. veljače 2017. godine održan je Info dan u sklopu projekta "Učimo zajedno 3", na kojima su svi zainteresirani upoznati sa samim projektom, njegovim ciljevima i općenito ulogom pomoćnika u nastavi. Naša škola već treću godinu sudjeluje u projektu i iznimno smo zadovoljni suradnjom i rezultatima. Uzvanici i svi zainteresirani imali su priliku osim o projektu kroz prezentaciju, proširiti svoja znanja o ulozi pomoćnika u nastavi, o djeci s teškoćama u razvoju i naravno ostalo je vremena i za razmjenu iskustava, postavljanja pitanja i komantara.

Projekt "Učimo zahedno 3" je usmjeren izjednačavanju mogućnosti za potpuno uključivanje učenika s teškoćama u razvoju u život zajednice kojoj pripadaju, unaprjeđuje se kvaliteta školovanja djece sa i bez teškoća u razvoju u redovnim osnovnim školama i uz druge preduvjete, inkluzivnu edukaciju.

Na stanicama OŠ Popovac može se naći i priručnik Učimo zajedno koji je rezultat rada stručnjaka na ovom projektu (Fakultet za odgojne i obrazovne znanosti u Osijeku), a namijenjen je pomoćnicima u radu s učenicima s posebnim potrebama, roditeljima, nastavnicima i stručnim suradnicima.

Pod OPŠIRNIJE možete pogledati fotogaleriju sa današnje održane radionice "Učimo zajedno 3".


[OPŠIRNIJE]Svatovi Velikog sela prošetali Kneževom
Marijana Kuna / datum: 28. 2. 2017. 12:07

Danas je vrhunac pokladnih dana koji se tradicionalno obilježavaju u našim baranjskim selima. Tako su naši učenici iz područne škole Kneževo odlučili napraviti svadbenu povorku i prošetati mjestom. Tema je bila "Svatovi Velikog sela". Bilo je veselo, glasno i lijepo. Više fotografija možete pogledati OVDJE.


[OPŠIRNIJE]"Zagrli za rijetke, zagrli lijepim riječima"
Marijana Kuna / datum: 27. 2. 2017. 12:01

Pridružili smo se kampanji "Zagrli za rijetke, zagrli lijepim riječima!" Ove godine Savez za rijetke bolesti pokrenuo je ovu kampanju kojom se nastoji prikupiti što više fotografija zagrljaja u znak podrške oboljelima i članovima njihovih obitelji, ali i proširiti kampanju prikupljanjem lijepih želja. 


[OPŠIRNIJE]Velika ljubav maloga miša
Marijana Kuna / datum: 23. 2. 2017. 12:47

Danas su učenici razredne nastave mogli uživati u lutkarskoj predstavi Putujućeg kazališta Osijek. S obzirom da su mnogi odmah povezali mjesec veljaču s obilježavanjem Valentinova, bila im je zanimljiva predstava "Velika ljubav maloga miša". Vidjeli su kakve prepreke može imati mišja ljubav, ili ljubav općenito. Sudjelovali su u toj interaktivnoj predstavi i pokušali pomoći mišu u njegovim ljubavnim nevoljama. Učenicima se predstava svidjela i naučili su da je važno slušati uvijek svoje srce i svoje roditelje pa će se svi problemi riješiti. 


[OPŠIRNIJE]RSS


preskoči na navigaciju