preskoči na sadržaj

Osnovna škola Popovac

Login
Naš školski grb

KATALOG INFORMACIJA

Godišnje izvješće o provedbi ZPPI za 2016. godinu, nalazi se u privitku.

Financijsko poslovanje

Učimo zajedno

Digitalizacija lokalne baštine

Što je to i kako je bilo prije?

Priloženi dokumenti:
katalog.pdf

Za osmaše!

eLektire

Hrvatska enciklopedija

Hrvatski pravopis

Jezični savjeti

Pohvale našem webu

 

Twitter škole


Općina Popovac

Brojač posjeta
Ispis statistike od 30. 11. 2010.

Ukupno: 1553302
Danas: 162
Kalendar
« Ožujak 2017 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji

Leksikon mitologija


Glagoljica

Eko škola

Bakina kuharica


Knjiga mjeseca

Facebook škole

vijesti
Informatička učionica u novom ruhu
HANA GALINEC / datum: 15. 2. 2017. 12:43

Nastavu informatike u drugom polugodištu započeli smo u našoj učionici smještenoj u prizemlju na dobro poznatom mjestu. Iako je mjesto radnje isto, sve je u njoj novo. Ali i svi mi smo za godinu dana bolji i pametniji.

Naime, na zadovoljstvo učenika i djelatnika škole učionica je opremljena novim stolovima, monitorima i s pet novih računala. Kao što smo i prije vrijedno učili te vodili brigu o našoj učionici i dalje nastavljamo u istom duhu.

Zahvaljujemo našoj ravnateljici što je i ovoga puta mislila na nas te se uvijek trudi da naša škola bude dobro opremljena. Lijep je osjećaj znati da zajedničkim snagama uz njezinu veliku pomoć svi radimo na tome da se u našoj školi dobro i ugodno osjećamo.


[OPŠIRNIJE]Jutarnja poezija za Valentinovo
Marijana Kuna / datum: 14. 2. 2017. 13:41

Jutro smo započeli s lijepim stihovima ljubavne poezije povodom Valentinova. Svi učenici naše matične škole pogledali su kratku priredbu čitanja poezije i ljubavnih igrokaza. Uz vječne ljubavne stihove našle su se tu i dvije pjesme na stranim jezicima, engleskom i njemačkom. Tko je sudjelovao pogledajte na našoj facebook stranici


[OPŠIRNIJE]Mahatma Gandhi "posjetio" našu školu
ŠVELINGER KLEŠ / datum: 13. 2. 2017. 14:58

Danas nas je u našoj školi u Popovcu posjetio Mahatma Gandhi. wink Poznat kao indijski političar i borac za neovisnost Indije koja je bila britanska najveća kolonija. Upoznao je učenike sa svojim životom te kako se uspio izboriti za neovisnost Indije putem nenasilne revolucije. Ispričao im je i kako je zbog poziva na bojkot britanske robe završio i u zatvoru te kako je često štrajkao glađu. Tako su učenici danas, na nastavi povijesti, puno naučili o velikom čovjeku te što znači ne imati građansku slobodu. Dan nam je prošao u zanimljivom, poučnom i veselom ozračju, a učenici su rado pozirali s našim gostom. smiley

Više fotografija pogledajte pod opširnije.


[OPŠIRNIJE]Izložba quilling radova povodom Valentinova
Martina Vidak / datum: 10. 2. 2017. 13:31

Drage mame, tate, bake, djedovi, rodbino, prijatelji i znanci! Čast nam je i zadovoljstvo pozvati vas na izložbu quilling radova naših učenica koje pohađaju kreativnu radionicu.

Više fotografija pogledajte OVDJE!

Za vas smo izradile nekoliko radova na temu ljubavi, budući da nam se bliži Dan zaljubljenih. Vrijedno smo radile i strpljivo slagale trakice papira te od njih izradile jedinstvenu sliku koja je odraz naše mašte i kreativnosti.

Uvelike ćete nagraditi naš trud i potaknuti nas na daljnji rad ako uživo pogledate naše radove.

Unaprijed zahvalne, vaše kreativke. smiley


[OPŠIRNIJE]Lutkarska predstava "Zub iz bajke "
Marijana Kuna / datum: 9. 2. 2017. 13:47

Danas smo ugostili amatersko obiteljsko kazalište pedijatrice mr.sc. Maje Štimac. Ona nam se svojom predstavom "Zub iz bajke" ukazala na problem koji se pojavljuje u svakoj životnoj dobi ukoliko ne održavamo higijenu usta, a naročito zuba. Tako je ona kroz priču s likovima iz bajki pokušala približiti taj problem učenicima razredne nastave. Njenu kazališnu skupinu uz nju čine i njene tri kćeri Iva, Dora i Lana. Dok je Dora pomagala gđi Maji pri lutkarskoj izvedbi, Lana i Iva su pri svakom premiještanju scene uveličale ovu predstavu sviranjem flaute i gitare. Djeci je ova predstava bila jako zanimljiva i poučna! Više fotografija pogledajte na našoj Facebook stranici!


[OPŠIRNIJE]Zimska škola fizike u Osijeku
Martina Vidak / datum: 9. 2. 2017. 08:54

U subotu,  4. veljače 2017. godine učenici sedmih i osmih razreda, u pratnji nastavnice Martine Vidak, posjetili su Odjel za Fiziku u Osijeku i sudjelovali u 13. po redu Zimskoj školi fizike.

Učenici su imali priliku vidjeti i sudjelovati u 6 radionica koje su za njih pripremili profesori drugih škola te proširiti i utvrditi svoje znanje o fizikalnim zakonima.

Jedna od najzanimljivijih radionica učenicima je bila Need for speed u kojoj su sami izrađivali otopinu koja je ubrzala autić nakon čega su, mjereći put i vrijeme mogli izračunati njegovu brzinu.

Na radionici Physics dab učenici su se uvjerili kako brzo možemo smrznuti namirnice uz pomoć tekućeg dušika i kako uronjeni balon u tekući dušik smanjuje svoj volumen.

Da i u igračkama ima fizikalnih zakona slušali su na radionici fizika u igračkama gdje su naučili kako i igračke nastoje zadržati najmanju energiju.

Učenici su imali prilike i izračunati kalorije pojedinih namirnica uz pomoć programa na računalu, saznati nešto o aternativnim izvorima energije te kako su pojedini znanstvenici otkrili svoje čuvene zakone poput Pitagore i Newtona.

Više fotografija možete pogledati u Fotogaleriji.


[OPŠIRNIJE]Zabava na ledu u Osijeku
GORAN PODUNAVAC / datum: 8. 2. 2017. 14:08

Učenici predmetne nastave u pratnji učitelja Vladimira Bukala i Tomislava Hajdukovića posjetili su u subotu, 28. siječnja 2017. godine Gradsko klizalište u Osijeku. 

Uz mnogo smijeha, veselja, akrobacija, ali i ponekih početničkih pogrešaka (čitaj padova), dva sata na ledu brzo su se istopila i svi smo se složili kako bi ovakvih događanja svakako trebalo biti puno više.


[OPŠIRNIJE]Obavijest za roditelje
JADRANKA SABLJAK / datum: 7. 2. 2017. 15:41

Obavještavamo roditelje djece koji žive u naseljima Popovac, Branjina i Kneževo da svu djecu koja do 1. travnja 2017. pune šest godina života prijave u tajništvo naše škole na telefon 728-119, 728-384 ili osobno, zbog organizacije predškole za svu djecu koja ove godine polaze u školu.

Predškola počinje 27. veljače 2017. i realizirat će se u ukupno 250 sati.

Obveznici polaska u školu su sva djeca rođena od 1. travnja 2010. do 31. ožujka 2011. godine. Rok za dostavu podataka je 17.veljače 2017.


[OPŠIRNIJE]Valentinovo pred vratima
Marijana Kuna / datum: 3. 2. 2017. 13:15

Vrijeme je prehlada, gripa i raznih viroza pa se tako dogodi da koji učitelj ne može doći odraditi svoje sate. Kada učenici to znaju s nestrpljenjem očekuju zamjenu. Ovoga je ponedjeljka knjižničarka preuzela neke sate, a učenici su oduševljeno pristali raditi ukrase za Valentinovo. Naravno, radi se o starim, neupotrijebljivim knjigama od kojih smo napravili ukrase za knjižnicu! Tko je sve bio vrijedan i kako izgleda gotov ukras pogledajte na našoj školskoj facebook stranici!


[OPŠIRNIJE]FINANCIJSKO IZVJEŠĆE ZA 2016. GODINU
Oskar Mravlinčić / datum: 31. 1. 2017. 12:24

Na današnjoj sjednici Školski odbor usvojio je Financijsko izvješće za 2016. godinu.

Financijsko izvješće za 2016. godinu nalazi se pod OPŠIRNIJE u privitku.

 


[OPŠIRNIJE]Posjet osmaša Vukovaru
ŠVELINGER KLEŠ / datum: 30. 1. 2017. 09:30

Posjet osmaša Vukovaru - 25. i 26. siječnja 2017. - kliknite OVDJE kako biste pogledali našu priču o Gradu heroju i Gradu heroja.
 


[OPŠIRNIJE]27. siječnja obilježavamo Međunarodni dan sjećanja na žrtve holokausta
ŠVELINGER KLEŠ / datum: 27. 1. 2017. 11:06

U sklopu obilježavanja Međunarodnoga dana sjećanja na žrtve holokausta, učenici osnovne škole Popovac i područne škole Kneževo, bili su vrijedni i izradili plakate na temu holokausta.

Više pročitajte u nastavku pod opširnije.


[OPŠIRNIJE]RSS


preskoči na navigaciju