preskoči na sadržaj

Osnovna škola Popovac

Login
Naš školski grb

KATALOG INFORMACIJA

Godišnje izvješće o provedbi ZPPI za 2016. godinu, nalazi se u privitku.

Financijsko poslovanje

Učimo zajedno

Za osmaše!

eLektire

Hrvatska enciklopedija

Hrvatski pravopis

Jezični savjeti

Pohvale našem webu

 

Twitter škole


Općina Popovac

Brojač posjeta
Ispis statistike od 30. 11. 2010.

Ukupno: 1602175
Danas: 80
Leksikon mitologija


Glagoljica

Eko škola

Facebook škole

vijesti
Prvašići najviše vole jesti peršin!?
GORAN PODUNAVAC / datum: 21. 10. 2017. 22:30

U Dnevniku HRT-a večeras je prikazan prilog o tome što jedu školarci u Hrvatskoj.

Naša škola je među 83,18% osnovnih škola koja ima školsku kuhinju. Takvu sreću nema većina učenika u Dubrovačko-neretvanskoj županiji, Splitsko-dalmatinskoj i Zadarskoj županiji.​ 

Nekoliko naših prvašića iz Popovca pred kamerama se izjasnilo da najviše vole jesti ni manje ni više nego peršin. Novinarka Sunčica Findak ostala je iznenađena njihovim odgovorom te je odlučila testirati govore li istinu. 


[OPŠIRNIJE]Drugi i treći razred obilježio Svjetski dan jabuka (20.10.)
STEVAN MIRKOVIĆ Ivana Vrbek Mesić / datum: 20. 10. 2017. 15:19

Kraljica voća - jabuka - danas slavi svoj dan.

Učenici 2. i 3. razreda iz Popovca zajedno su obilježili Svjetski dan jabuka, koji za cilj ima uputiti na važnost jabuka u svakodnevnoj prehrani kao iznimno zdravoj voćki. 

Nakon pročitane priče o Tri jabuke uslijedio je razgovor o pročitanom. Zatim su učenici u paru od kolaž papira izrađivali jabuku koja im se iz najviše svidjela iz priče.

Na kraju su svi zajedno uživali u papanju jabuka i podsjetili se na ovogodišnji projekt "Voće je zdravo", za čiju je provedbu u našoj školi zaslužna učiteljica Ivana Vrbek-Mesić. Više fotografija pogledajte OVDJE.


[OPŠIRNIJE]Čestitamo našoj novoj mentorici Marijani Kuni!
Administrator / datum: 18. 10. 2017. 18:43

Naša školska knjižničarka Marijana Kuna stekla je zvanje stručni suradnik - mentor nakon održanog nastavnog sata u trećem razredu pred višom savjetnicom Adelom Granić iz Agencije za odgoj i obrazovanje, a u nazočnosti ravnateljice Jadranke Sabljak i psihologinje Suzane Leskovar.

Na prijedlog i uz suglasnost Učiteljskog vijeća škole, nakon svih prikupljenih potvrda o permanentnom obrazovanju i zbrajanja bodova o različitim drugim aktivnostima, a prema pravilima i proceduri propisanoj Pravilnikom o napredovanju učitelja i nastavnika u osnovnom i srednjem školstvu, knjižničarka je postala naša treća mentorica u školi. Pridružila se tako učiteljici glazbene kulture Suzani Vencl i učiteljici razredne nastave Ankici Ostojić. Jedini učitelj mentor u našoj školi je učitelj povijesti i hrvatskoga jezika Željko Predojević.

Ponosni smo na našu knjižničarku Marijanu i sretni što je dio naše škole! 


[OPŠIRNIJE]Svjetski dan kravate obilježen u Osnovnoj školi Popovac
Administrator ŠVELINGER KLEŠ / datum: 18. 10. 2017. 17:32

18. listopada obilježen je Svjetski dan kravate u Osnovnoj školi Popovac.

U područnoj školi Kneževo učiteljica povijesti Silvija Švelinger i učenica Lana Antunović upoznale su učenike s poviješću kravate kroz zanimljivu prezentaciju. Nakon toga, uz pomoć učiteljica, učenici su krenuli u izradu vlastitih kravata. Učenici su bili izuzetno kreativni pa su tako nastale razne kravate: od onih jednobojnih do prugastih, kariranih, matematičkih i geografskih. Učenici su do kraja nastavnog dana nosili kravate, a naučili su ih i vezati.

Ispričali su nam u kojim situacijama njihovi roditelji nose kravate te su zaključili kako je kravata hrvatski nacionalni simbol kojim se svi ponosimo!

Učiteljica Ankica Ostojić predstavila je na zanimljiv način najpoznatiji hrvatski modni detalj. Učenicima u Popovcu pokazala je različite načine vezanja kravate te su na kraju svi zajedno jedni drugima pomogli vezati kravate i pokoju maramu. Na sličan način učenici razredne nastave u područnoj školi Branjina obilježili su Dan kravate sa svojom učiteljicom Anom Predojević. Pano u učionici ukrasili su motivima kravate od kolaž papira.

Sve fotografije iz Branjine, Kneževa i Popovca možete pogledati OVDJE.


[OPŠIRNIJE]Učenica Vanessa Babić i nastavnica Anita Raguž u Dnevniku HRT-a
Administrator / datum: 17. 10. 2017. 20:41

Večeras je u Dnevniku HRT-a najavljeno moguće ponovno zaključivanje ocjena na kraju prvog polugodišta, koje će se najranije moći provesti tek sljedeće godine. Naša učenica Vanessa Babić i nastavnica Anita Raguž iznijele su svoje mišljenje toj temi.


[OPŠIRNIJE]Zubomobil u našoj školi
Marijana Kuna / datum: 16. 10. 2017. 15:31

U novi tjedan učenici razredne nastave iz Popovca zakoračili su na nesvakidašnji način. Razveselio ih je Zubomobil – šarena i vesela mobilna dentalna ambulanta koja posjećuje osnovne škole diljem Hrvatske u okviru projekta “Orbit daruje osmijeh”, kojeg provodi Hrvatska komora dentalne medicine.

Učenici su prvo u učionici poslušali kratko predavanje o potrebi redovite i pravilne dentalne higijene, a zatim su u dvije skupine ušli u autobus na pregled. Svi su bili jako uzbuđeni i većina ih je nestrpljivo čekala svoj red. Bilo je i učenika koji su se bojali zubara, ali njihov strah je zahvaljujući veseloj i stručnoj ekipi stomatologa i asistenata nestao ili barem postao manji.

Prilikom pregleda svakom je učeniku uručen zubni karton, diploma i poklon paket. Nekoliko plavih narukvica s natpisom bez karijesa završilo je na rukama najažurnijih učenika u pranju zubi. Njihovi blistavi osmijesi otkrivali su koliko su ponosni na nagradu.

Zahvaljujemo organizatorima na ovom zanimljivom i korisnom projektu koji je pomogao našim učenicima da umanje strah od svih budućih dentalnih pregleda! Više fotografija možete vidjeti na našoj Facebook stranici!


[OPŠIRNIJE]Projektni dan zdrave prehrane
ŠVELINGER KLEŠ / datum: 13. 10. 2017. 16:32

Dana 13. listopada 2017. godine u Osnovnoj školi „Popovac“ organiziran je PROJEKTNI DAN ZDRAVE PREHRANE u kojem su sudjelovali učenici, učitelji i roditelji iz Branjine, Kneževa i Popovca.

Dan je započeo zajedničkom tjelovježbom čija je voditeljica bila učiteljica Daniela Hmura. Nakon jutarnjega razgibavanja, učenici su imali priliku vidjeti izradu štrukli koju je organizirala udruga „Maska“. Učenici su degustirali štrukle sa sirom te bundevom i makom. U izradi štrukli sudjelovalo je i pekar Boris Bolšec. Zatim je uslijedio doručak. Nakon zdravog doručka, učenici su bili spremni za razne radionice.

Radionicu pod nazivom Piramida zdrave prehrane predvodila je Valentina Sabljak iz Županijskoga savjeta mladih Osječko-baranjske županije. Učenicu su imali priliku degustirati rižu, proso, heljdu i ječam. Najveću je ocjenu dobila riža, a najmanju heljda i ječam. Učenici su shvatili važnost redovitog unosa žitarica u prehranu. Također, učenici su degustirali i smoothije od raznih vrsta voća. Podsjetili su se kako je vrlo važno jesti puno voća i povrća kako bismo bili što zdraviji i otporniji.

Radionicu pod nazivom Voće je zdravo predvodila je učiteljica Ivana Vrbek – Mesić. Učenici su bili vrlo vrijedni: gulili su jabuke, rezali voće te pravili voćne ražnjiće koje su sa zadovoljstvom pojeli. Zaključili su kako od voća najviše vole ananas i mango, ali nisu zaboravili da je jabuka kraljica voća.

Kreativnu radionicu Strašilo predvodila je učiteljica Ankica Ostojić. Učenici su pokazali svu svoju kreativnost prilikom izrade strašila koji kako oni kažu – služe za zaštitu naših usjeva. Učenici su uložili puno truda kako bi njihova strašila bila što bolja.

Radionicu pod nazivom Umjetnički osvrt predvodila je učiteljica Lidija Marković. Učenici su upoznati s formom činkvine te su nakon toga i sami napisali svoje činkvine o bananama, kruhu, grožđu i jabukama. Na taj su način učenici pokazali i svoju kreativnost u pisanom izražaju. Učitelj Tomislav Peran pročitao je Psalam 104 koji govori o zahvalnosti, a učitelj Sreto Balaš ilustrirao je jesenske plodove, voće i povrće.

U sklopu projektnog dana ukrašen je i izložbeni stol te je uređen školski pano. Nakon radionica učenici razredne nastave pripremili su kratak program. Zablistali su u nošnjama uz prigodne pjesme i ples. Izveli su i nekoliko recitacija te pokazali svoje recitatorske vještine.

Ravnateljica Jadranka Sabljak zahvalila je svima koji su doprinijeli uspješnoj realizaciji projektnoga dana, a svećenik Gergely Beer je blagoslovio krušne proizvode koje su ispekle mame, bake i tete naših učenika. Uslijedila je degustacija krušnih proizvoda, a sav prikupljeni novac od dobrovoljnih priloga iskoristit će za kupovinu hrane korisnicima socijalne trgovine u Popovcu. Svi smo se složili kako će nam ovaj projektni dan ostati u lijepom sjećanju jer smo se puno družili, puno toga naučili o važnosti zdrave prehrane, pokazali svoju kreativnost, učinili dobro djelo i dobro se zabavili. Više fotografija pogledajte OVDJE.


[OPŠIRNIJE]Natječaj za učenike: Oblikuj pakiranje/ambalažu
Administrator / datum: 12. 10. 2017. 14:04

Pozivamo sve učenike da se prijave na kreativni natječaj "Oblikuj pakiranje/ambalažu​" koji je objavljen na mrežnim stranicima Udruge likovnih umjetnika primijenjenih umjetnosti (ULUPUH).

Napominjemo kako su prošle školske godine učenice Hana i Ina Galinec izradile haljinu od ostataka materijala s prijašnjih kreativnih radionica i osvojile izvrsno drugo mjesto. Ne sumnjamo kako će i ove godine mnogi od vas pokazati svoju kreativnost.

Vaš zadatak: Promotrite primjere pakiranja kojima ste svakodnevno okruženi. Uzmite olovku i papir i skicirajte ideje za pakiranje, za jedan od ovih proizvoda po vašem izboru: čokoladu, kekse ili voćni sok u tetrapak ambalaži. Možete osmisliti i novo ime za svoj proizvod. Zatim izradite model/maketu pakiranja koje ste skicirali, služeći se kartonom, škarama (pazite prste), ljepilom i flomasterima ili drugim kreativnim tehnikama.

Više detalja o natječaju potražite OVDJE, a za sve nejasnoće obratite se učitelju informatike ili školskoj knjižničarki.


[OPŠIRNIJE]Svjetski dan pošte
Marijana Kuna / datum: 9. 10. 2017. 12:17

Kakva bi bila povijest svijeta da nije bilo pošte? Kako se osjećamo kad iščekujemo pismo, a ono ne stiže? Pišemo li pisma, razglednice, dopisnice? Tko su filatelisti? Kako nastaje poštanska marka? Zašto ljudi skupljaju poštanske marke?

9. listopada obilježavamo Svjetski dan pošte. Tom prigodom je postavljena izložba u školskoj knjižnici gdje učenici i svi zainteresirani mogu pogledati zbirke poštanskih markica koje je donirala Hrvatska pošta našoj školi.

Uz razgledanje markica možete prolistati priručnik autora Ivana Librića "Otkrivam poštanske marke" koji će vas uvesti u svijet maraka i otkriti vam njihovu bit, ljepotu i raznovrsnost, ali i priču koja se krije u svakoj marki. Posjetite školsku knjižnicu i naučite nešto novo. 


[OPŠIRNIJE]RSS


preskoči na navigaciju