preskoči na sadržaj

Osnovna škola Popovac

Login
Naš školski grb

KATALOG INFORMACIJA

Godišnje izvješće o provedbi ZPPI za 2016. godinu, nalazi se u privitku.

Financijsko poslovanje

Priloženi dokumenti:
PRAVILNIK - JEDNOSTAVNA NABAVA.pdf

Učimo zajedno

Za osmaše!

eLektire

Hrvatska enciklopedija

Hrvatski pravopis

Jezični savjeti

Pohvale našem webu

 

Instagram škole

Twitter škole


Općina Popovac

Brojač posjeta
Ispis statistike od 30. 11. 2010.

Ukupno: 1647520
Danas: 4
Eko škola

Facebook škole

Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Naša škola postala je dio STEM revolucije!
Autor: Martina Vidak, 1. 3. 2017.

Sredinom siječnja Croatian makers liga, koja nam je donirala robote mbot, pokrenula je crowdfunding kampanju kako bi masovno uvela BBC micro:bit tehnologiju u hrvatske škole. Našoj školi donirano je 20 primjeraka ovih zanimljivih pločica.

Pojam STEM dolazi iz engleskog jezika, a zapravo je akronim satkan od početnih slova četiriju područja - Science, Technology, Engineering i Mathematics.

Microbit će učenje programiranja u informatici podići na višu razinu jer djeca mogu vidjeti ono što su sama programirala i svoju isprogramiranu pločicu držati u ruci.

U nastavi fizike možemo vidjeti brzinu slobodnog pada, promjenu brzine ili temperature, a u tehničkoj kulturi upoznati postupak kojim iz elektroničkih elemenata dobijemo robota koji radi točno ono što smo mu programom zadali. Tako su se učenici osmih razreda već upoznali s microbit pločicama te smo programirali pločicu da nam prikazuje slovo P! Jednako tako programirali smo pločicu da nam pokazuje smješka koji se rastuži ako ga protresemo. 

Kako je početna ideja osnivača ovih pločica bila da od najmanjih nogu kod djece potičemo i razvijamo zanimanje za programiranje, učenici trećeg razreda sa svojom učiteljicom Ankicom, na satu prirode danas su provjerili kolika je temperatura u njihovoj učionici koristeći analogni i digitalni termometar kojeg su isprogramirali učenici osmog razreda. Kako je to izgledalo pogledajte na slikama.

Vrijeme je novih tehnologija te nam je drago što i naša škola ide u korak s novim postignućima, a još više nas veseli što svojim učenicima možemo ponuditi zanimljiviju nastavu.


[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju