preskoči na sadržaj

Osnovna škola Popovac

Login

Naš školski grb

KATALOG INFORMACIJA

Godišnje izvješće o provedbi ZPPI za 2016. godinu, nalazi se u privitku.

Financijsko poslovanje

Priloženi dokumenti:
PRAVILNIK - JEDNOSTAVNA NABAVA.pdf

Učimo zajedno

Za osmaše!

eLektire

Hrvatska enciklopedija

Hrvatski pravopis

Jezični savjeti

Pohvale našem webu

 

Instagram škole

Twitter škole


Općina Popovac

Brojač posjeta
Ispis statistike od 30. 11. 2010.

Ukupno: 1664302
Danas: 3
Eko škola

Facebook škole

Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Advent u Belom Manastiru - terenska nastava
Autor: Silvija Švelinger, 22. 12. 2017.

Učenici predmetne nastave OŠ "Popovac" zajedno su sa svojim učiteljima, 21. prosinca, posjetili Beli Manastir. Terenska nastava odvija se kroz sljedeće etape:

1. POSJET ETNOLOŠKOM CENTRU BARANJSKE BAŠTINE

U Etnološkome centru baranjske baštine učenici su upoznati s materijalnom i nematerjalnom kulturnom baštinom na prostoru Baranje, kao simbol Baranje odabrali su Kopački rit te su se upoznali s baranjskom tradicijom umijeća graditeljstva, tekstilnog rukotvorstva i obrta. Nakon zanimljivog predavanja, učenici su imali priliku, računalnim putem, pripremiti domaći fiš-paprikaš.

2. POSJET GRADSKOJ KNJIŽNICI

Iz Etnološkog centra baranjske baštine zaputili smo se u Gradsku knjižnicu gdje su naši učenici, uz vodstvo naše knjižničarke Marijane Kune, prošetali knjižnicom, upoznali se s njezinim odjelom i knjižničnom građom. Učenici su bili oduševljeni količinom knjiga, a posebno ih je oduševio šareni dječji odjel. Knjižničarka je i ovaj posjet iskoristila kako bi u našim učenicima pobudila ljubav prema čitanju.

3. OBLAZAK ADVENTA I KLIZANJE

Nakon zanimljivih predavanja, došlo je vrijeme za klizanje koje su učenici s nestrpljenjem čekali. Na Trgu slobode, uz prekrasan božićni ugođaj, učenici su obuli klizaljke i bili su spremni za zabavu. Neki od njih klizali su po prvi puta u životu, a neki  su se pokazali kao vrsni klizači. Uz pomoć našega učitelja Vladimira Bukala, i oni najuplašeniji, svladali su tehniku klizanja. Naravno, bilo je i nekoliko padova, ali uz osmijeh i dobru zabavu, nismo osjetili niti bol niti hladnoću.

Učenici su, prilikom povratka svojim domovima, zaključili kako je terenska nastava bila izuzetno poučna i jako zabavna što možete vidjeti i na fotografijama.


[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju