preskoči na sadržaj

Osnovna škola Popovac

Login
Naš školski grb

KATALOG INFORMACIJA

Godišnje izvješće o provedbi ZPPI za 2016. godinu, nalazi se u privitku.

Financijsko poslovanje

Priloženi dokumenti:
PRAVILNIK - JEDNOSTAVNA NABAVA.pdf

Učimo zajedno

Za osmaše!

eLektire

Hrvatska enciklopedija

Hrvatski pravopis

Jezični savjeti

Pohvale našem webu

 

Twitter škole


Općina Popovac

Brojač posjeta
Ispis statistike od 30. 11. 2010.

Ukupno: 1617977
Danas: 87
Eko škola

Facebook škole

Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Advent u Belom Manastiru - terenska nastava
Autor: ŠVELINGER KLEŠ, 22. 12. 2017.

Učenici predmetne nastave OŠ "Popovac" zajedno su sa svojim učiteljima, 21. prosinca, posjetili Beli Manastir. Terenska nastava odvija se kroz sljedeće etape:

1. POSJET ETNOLOŠKOM CENTRU BARANJSKE BAŠTINE

U Etnološkome centru baranjske baštine učenici su upoznati s materijalnom i nematerjalnom kulturnom baštinom na prostoru Baranje, kao simbol Baranje odabrali su Kopački rit te su se upoznali s baranjskom tradicijom umijeća graditeljstva, tekstilnog rukotvorstva i obrta. Nakon zanimljivog predavanja, učenici su imali priliku, računalnim putem, pripremiti domaći fiš-paprikaš.

2. POSJET GRADSKOJ KNJIŽNICI

Iz Etnološkog centra baranjske baštine zaputili smo se u Gradsku knjižnicu gdje su naši učenici, uz vodstvo naše knjižničarke Marijane Kune, prošetali knjižnicom, upoznali se s njezinim odjelom i knjižničnom građom. Učenici su bili oduševljeni količinom knjiga, a posebno ih je oduševio šareni dječji odjel. Knjižničarka je i ovaj posjet iskoristila kako bi u našim učenicima pobudila ljubav prema čitanju.

3. OBLAZAK ADVENTA I KLIZANJE

Nakon zanimljivih predavanja, došlo je vrijeme za klizanje koje su učenici s nestrpljenjem čekali. Na Trgu slobode, uz prekrasan božićni ugođaj, učenici su obuli klizaljke i bili su spremni za zabavu. Neki od njih klizali su po prvi puta u životu, a neki  su se pokazali kao vrsni klizači. Uz pomoć našega učitelja Vladimira Bukala, i oni najuplašeniji, svladali su tehniku klizanja. Naravno, bilo je i nekoliko padova, ali uz osmijeh i dobru zabavu, nismo osjetili niti bol niti hladnoću.

Učenici su, prilikom povratka svojim domovima, zaključili kako je terenska nastava bila izuzetno poučna i jako zabavna što možete vidjeti i na fotografijama.


[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju