preskoči na sadržaj

Osnovna škola Popovac

Login

Naš školski grb

KATALOG INFORMACIJA

Godišnje izvješće o provedbi ZPPI za 2016. godinu, nalazi se u privitku.

Financijsko poslovanje

Priloženi dokumenti:
PRAVILNIK - JEDNOSTAVNA NABAVA.pdf

Učimo zajedno

Za osmaše!

eLektire

Hrvatska enciklopedija

Hrvatski pravopis

Jezični savjeti

Pohvale našem webu

 

Instagram škole

Twitter škole


Općina Popovac

Brojač posjeta
Ispis statistike od 30. 11. 2010.

Ukupno: 1664444
Danas: 2
Eko škola

Facebook škole

Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
KDBZ → Posjet Dalju – druženje s učenicima iz Minnesote, Makedonije, Slovenije, Srbije i Mađarske
Autor: Silvija Švelinger, 22. 5. 2018.

Učenici naše škole, koji sudjeluju u izvannastavnoj aktivnosti KDBZ (Kulturno duhovna baština zavičaja), u subotu, 19. svibnja, u pratnji učiteljice Silvije Švelinger posjetili su Dalj. Ove je godine upravo Dalj izabran kao mjesto gdje će se susresti učenici svih škola koje sudjeluju u navedenoj izvannastavnoj aktivnosti. Stigavši u Dalj, domaćini su nas lijepo primili u svoju osnovnu školu. U Domu kulture održana je svečana priredba prilikom koje su svi učenici prezentirali svoje aktivnosti koje su pripremali tijekom školske godine.

Ovogodišnja tema KDBZ-a bila je istražiti 2 majinske hrvatske kulture i jednu daleku. Naši su učenici odabrali mađarsku, talijansku i japansku kulturu. O navedenim kulturama izradili su izvrsne plakate koji su pohvaljeni u Dalju te su ostali krasiti OŠ Dalj gdje su u holu izloženi. Gromoglasan pljesak naši su učenici zaslužili nakon što su na priredbi, uz prigodan ples, demonstrirali jednu mađarsku brojalicu. Nakon prezentiranja aktivnosti, uslijedio je kviz znanja u kojemu su naši učenici osvojili odlično treće mjesto (natjecalo se više od dvadeset škola).

Ovaj susret, našim je učenicima, osim dobre zabave i učenja novih stvari, omogućio i upoznavanje i druženje s učenicima iz drugih zemalja. Tako su stekli nove prijatelje iz Makedonije, Slovenije, Srbije, Mađarske pa čak i iz američke savezne države Minnesote. Ovaj multikulturalni susret proširio je vidike naših učenika koji željno iščekuju novu školsku godinu i novi susret KDBZ-ovaca. Više fotografija možete pogledati OVDJE.


[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju