preskoči na sadržaj

Osnovna škola Popovac

Login
Tražilica

Naš školski grb

KATALOG INFORMACIJA

Godišnje izvješće o provedbi ZPPI za 2016. godinu, nalazi se u privitku.

Financijsko poslovanje

Priloženi dokumenti:
PRAVILNIK - JEDNOSTAVNA NABAVA.pdf

Učimo zajedno

Za osmaše!

eLektire

Hrvatska enciklopedija

Hrvatski pravopis

Jezični savjeti

Pohvale našem webu

 

Instagram škole

Twitter škole


Općina Popovac

Brojač posjeta
Ispis statistike od 30. 11. 2010.

Ukupno: 1670055
Danas: 7
Eko škola

Facebook škole

Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Gostovanje u "Euromagazinu"
Autor: Administrator , 18. 6. 2009.

U subotu, 20. lipnja na prvom programu HRT-a u 15.45 u emisiji "EUROMAGAZIN" možete pogledati video prilog o učenici naše škole Teni Mihajlović. Gostovanje u toj emisiji bilo je u sklopu priloga o nagradnom natječaju Europske komisije "Moja ideja za europsko sutra" na kojem su naše učenice (Ana Savanović, Dina Mihajlović i Tena Mihajlović) kao glavnu nagradu za svoj uradak o budućnosti prometa osvojile trodnevno putovanje u Bruxelles. Urednica i voditeljica emisije je Maja Sever.


Učenici nagrađeni na natječaju ´Moja ideja za europsko sutra´ posjetili Informacijski centar EU, HRT i Tehnički muzej u Zagrebu

Učenici Ekonomske škole u Požegi te Lucija Karaman iz Osnovne škole Gruda svojim su trudom i kreativnošću zaslužili posebna priznanja na nagradnom natječaju Delegacije Europske komisije, „Moja ideja za europsko sutra". Delegacija Europske komisije odlučila ih je stoga nagraditi posjetom Informacijskom centru EU u Zagrebu kao i ostalim sadržajima vezanim uz njihove interese. Grupi se pridružila i Tena Mihajlović, iz pobjedničke ekipe iz Osnovne škole Popovac, koja će, zajedno sa svojim školskim kolegicama Anom Savanović i Dinom Mihajlović za nekoliko dana ići na nagradni put u Bruxelles.

U Informacijskom centru Europske unije Delegacije Europske komisije u Republici Hrvatskoj dočekali su ih zamjenik šefa Delegacije David Hudson i voditeljica Centra Avis Beneš, a kasnije im se je pridružio i šef Delegacije Vincent Degert. Učenici su imali priliku pogledati informativni film o Hrvatskoji i Europskoj Uniji, poslušati predavanje o proširenju Unije te postavljati pitanja o politikama EU koje ih posebno zanimaju.

Učenici su potom posjetili Hrvatsku radioteleviziju, što ih je posebno razveselilo, jer su neki od njih u izradi svojih radova za natječaj pokazali zavidno znanje televizijske produkcije. Vidjeli su, među ostalim, sve važnije redakcije, režiju, studije te se upoznali s nekim od novinara nacionalne TV kuće. Kasnije popodne, grupa je posjetila Tehnički muzej, gdje su, među ostalim, uživali u posjetu demonstracijskom kabinetu „Nikola Tesle”, rudniku i planetariju. Dan je završio razgledavanjem grada.Izvor: www.euic.hr


[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju