preskoči na sadržaj

Osnovna škola Popovac

Login
Tražilica

Naš školski grb

KATALOG INFORMACIJA

Godišnje izvješće o provedbi ZPPI za 2016. godinu, nalazi se u privitku.

Financijsko poslovanje

Priloženi dokumenti:
PRAVILNIK - JEDNOSTAVNA NABAVA.pdf

Učimo zajedno

Za osmaše!

eLektire

Hrvatska enciklopedija

Hrvatski pravopis

Jezični savjeti

Pohvale našem webu

 

Instagram škole

Twitter škole


Općina Popovac

Brojač posjeta
Ispis statistike od 30. 11. 2010.

Ukupno: 1670055
Danas: 7
Eko škola

Facebook škole

Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Intervju o našim web stranicama na portalu skole.hr
Autor: Administrator , 17. 9. 2010.

Uredništvo nama svima dobro poznatog i sadžajima vrlo korisnog portala, www.skole.hr, obratilo nam se kako bi nas kao prošlogodišnje pobjednike natjecanja "Skockajte web" upitali  o tome kako je organiziran web tim u našoj školi, tko sve sudjeluje u radu na webu škole, koji su nam planovi za budućnost... Više pod opširnije!


Prošlogodišnji pobjednici CMS natjecanja 'Skockajte web!' - OŠ Popovac

Nakon godinu dana, upitali smo prošlogodišnje pobjednike CMS natjecanja 'Skockajte web!' o novostima na njihovim webovima i u njihovima uredništvima... Pročitajte o njihovim iskustvima i savjetima za sve škole! U Osnovnoj školi Popovac razgovarali smo s Goranom Podunavcem, nastavnikom informatike.

 

Kako je prošlogodišnja pobjeda na CMS natjecanju 'Skockajte web!' utjecala na rad vašeg web uredništva? Je li se uključilo više učenika i/ili nastavnika u rad na webu?
Prošlogodišnja pobjedna na CMS natjecanju "Skockajte web" itekako je utjecala na rad naših web novinara jer nakon godinu dana rada osvojili smo vrijednu nagradu i to je uistinu za našu školu bio jedan od najznačajnijih uspjeha i na nas su svi bili ponosni u našoj maloj sredini. Na naaš rad se to odrazilo tako da su se i ostali učitelji odlučili uključiti i pripomoći našem web timu, a kada je riječ o učenicima koji pohađaju nastavu informatike od njih šezdesetak u protekloj godini njih desetak je aktivno sudjelovalo u radu web stranice s tim da smo se dogovorili da svaki tjedan netko od njih ukoliko je to moguće bar objavi jednu vijest na našoj web stranici.

Jesu li vam bile korisne nagrade koje ste dobili na natjecanju, kako ste ih iskoristili?
Prijenosno računalo nam je pomoglo u radu s obzirom na to da u informatičkoj učionici imamo staru informatičku opremu pa su to računalo koristili naši web novinari kako bi na njemu pisali, a zatim i objavljivali tekstove za našu web stranicu. Osim toga korišteno je i u realizaciji mnogobrojnih školske priredbi, ali koriste ga i pojedini učitelji u nastavne svrhe. Prezadovoljni smo nagradom jer je računalo najviše što nam je potrebno, jer kada smo prošle godine dobili brzu internetsku vezu našoj kreativnosti nije bilo kraja.

Ima li novosti na vašem webu u odnosu na prošlu godinu, jeste li napravili neke veće promjene?
Uveli smo još neke rubrike, a i počeli smo i s objavljivanjem video sadržaja na našoj web stranici.

Je li se vaša škola prijavila i na ovogodišnje CMS natjecanje?
Prijavili smo se i ove godine i nismo razmišljali trebamo li se opet prijaviti ili ne jer tijekom protekle dvije godine trudili smo kako bi naša stranica bila edukativni, informativni, ali također i zabavni kutak za naše učenike i ostale posjetitelje; a tim stazama nastavljamo i od ove školske godine.

Imate li savjet za webove škola koje se natječu ove godine?
Savjet bi bio da se potrude oko svoje web stranice jer u današnje vrijeme brzih promjena putem web stranice škole uvelike mogu doprinijeti informiranosti učenika i kao odgojno-obrazovne ustanove, ne bi smjele zatvarati oči pred tim promjenama u društvu.
 Izvor: www.skole.hr/natjecanja/CMS2009/razgovori_s_pobjednicima?news_hk=5642&news_id=3827&mshow=908#mod_newsos-popovac.skole.hr/?news_id=0&news_ed=1&news_type=1&mshow=290#mod_news


[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju