preskoči na sadržaj

Osnovna škola Popovac

Login
Tražilica

Naš školski grb

KATALOG INFORMACIJA

Godišnje izvješće o provedbi ZPPI za 2016. godinu, nalazi se u privitku.

Financijsko poslovanje

Priloženi dokumenti:
PRAVILNIK - JEDNOSTAVNA NABAVA.pdf

Učimo zajedno

Za osmaše!

eLektire

Hrvatska enciklopedija

Hrvatski pravopis

Jezični savjeti

Pohvale našem webu

 

Instagram škole

Twitter škole


Općina Popovac

Brojač posjeta
Ispis statistike od 30. 11. 2010.

Ukupno: 1670055
Danas: 7
Eko škola

Facebook škole

Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Glas Slavonije: "Mlade Baranjke rješavaju prometne gužve u gradovima"
Autor: Administrator , 26. 5. 2009.

U današnjem broju Glasa Slavonije objavljen je članak o učenicima naše škole koje su kao što znate pobjedile na nagradnom natječaju "Moja ideja za europsko sutra" i kao nagradu dobile trodnevni izlet u Bruxelles. U slučaju da niste prelistali današnji Glas Slavonije i vidjeli o čemu je točno riječ, možete pročitati više o njihovom uspjehu ukoliko kliknete ovdje.


GLAS SLAVONIJE:

EUROPSKA NAGRADA PRIPALA TRIMA UČENICAMA OSNOVNE ŠKOLE IZ POPOVCA

Mlade Baranjke rješavaju prometne gužve u gradovima

Objavljeno: 26.5.2009

POPOVAC - Kako se u budućnosti riješiti prometne gužve i zagađivanja okolice ispušnim plinovima tema je zajedničkog uratka triju učenica OŠ Popovac Tene i Dine Mihajlović, te Ane Savanović, za koji su osvojile nagradu delegacije Europske komisije u Republici Hrvatskoj. Riječ je bila o nagradnom natječaju "Moja ideja za europsko sutra", namijenjenom učenicima osnovnih i srednjih škola, s ciljem da, u pisanoj ili audio-vizualnoj formi, daju svoju percepciju budućnosti EU-a. Od više od 60 pristiglih uradaka, Delegacija EK odabrala je upravo onaj popovačkih učenica, te im omogućila trodnevni izlet u Bruxelles, u posjet jednoj od općih uprava Europske unije, gdje će imati priliku upoznati se s radom i načinom funkcioniranja tamošnjih institucija, procesom donošenja odluka i oblikovanja europskog sutra. Ceremonija dodjele nagrade dobitnicima održana je na zagrebačkom Bundeku, a predao im ju je šef delegacije EK u RH Vincent Degert. Zanimljivo je da su se prometnim gužvama u gradovima odlučile "pozabaviti" učenice iz Baranje, gdje su prometne gužve daleko od onih u većim gradovima. Posebice se to odnosi na Kneževo, u kojem žive Dina i Ana. Cijelo naselje ima automobila kao jedna osječka ulica, pa im je možda upravo ova činjenica bila misao vodilja budućnosti prometa po gradovima.
- Naša je zamisao gradnja velikih parkirališta izvan gradova, odakle bi putnike razvozili autobusi ili neka druga prijevozna sredstva koje pokreće neko ekološko gorivo - pričaju uglas, objašnjavajući kako bi se tako smanjila prometna vreva, čekanje na semaforima i zagađivanje okolice. Svaka od njih napisala je vlastiti uradak, koje su potom spojile u jedan i na nagovor mentora, učitelja informatike Gorana Podunavca, poslale na natječaj.
- Ni sanjale nismo da će učenički rad pristigao iz jedne male škole biti proglašen najboljim - ponosno kažu. Ponosni su i njihovi razredni kolege, učitelji te ravnateljica Jadranka Sabljak, a nagrađeni su i od matične općine Popovac. Svaka će uoči odlaska u središte EU-a dobiti po 100 eura. Školske pohvalnice "zaradile" su još i ranije, jer su sve tri odlične učenice.

 Ivica GETTO

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju