preskoči na sadržaj

Osnovna škola Popovac

Login
Tražilica

Naš školski grb

KATALOG INFORMACIJA

Godišnje izvješće o provedbi ZPPI za 2016. godinu, nalazi se u privitku.

Financijsko poslovanje

Priloženi dokumenti:
PRAVILNIK - JEDNOSTAVNA NABAVA.pdf

Učimo zajedno

Za osmaše!

eLektire

Hrvatska enciklopedija

Hrvatski pravopis

Jezični savjeti

Pohvale našem webu

 

Instagram škole

Twitter škole


Općina Popovac

Brojač posjeta
Ispis statistike od 30. 11. 2010.

Ukupno: 1670055
Danas: 7
Eko škola

Facebook škole

Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Još jednom u Glasu Slavonije
Autor: Administrator , 26. 11. 2009.

Naša škola opet je osvanula u medijima, naime dnevni list Glas Slavonije je u današnjem broju objavio veliku reportažu o uspjehu web stranice. Zahvaljujemo novinaru Glasa Slavonije, gospodinu Rajku Cicaku, na uspješnoj suradnji i na svim napisanim riječima  podrške. Kliknite na opširnije i pročitajte što je točno napisano.


Novinar Glasa Slavonije, Rajko Cicak, napisao je u današnjem broju:

"POPOVAC - Završetkom 11. CARNetove korisničke konferencije CUC 2009, proglašeni su i pobjednici u izboru velikog natjecanja "Skockajte web!". Natjecanje je bilo namijenjeno osnovnima i srednjima školama u Hrvatskoj koje su svoje školske webove izradile u CARNetovom CMS sustavu (1.376 škola), a koje su se mogle prijaviti u dvije kategorije, seniori ili juniori. Nedavno nagrađeni osvajači drugog mjesta, prema ocjenjivačkom izboru kompjutorskog časopisa Enter, OŠ Popovac, i ovaj put su pokazali svoju odličnost osvajanjem prvog mjesta za najbolju školsku web stranicu u Hrvatskoj. Uz ovo, prvonagrađeni Popovčani (www.os-popovac.skole.hr) u kategoriji seniora dobili su plaketu, prijenosno računalo, te diktafon. Jezgru uređivačko-tehničkog tima ovog weba čine dvojica mladih nastavnika, Goran Podunavac iz informatike i Željko Predojević, nastavnik povijesti i hrvatskog jezika, a novinarski trud oko prikupljanja vijesti je uglavnom rezultat učeničke inicijative, ponajviše ovih: Tene Mihajlović, Martine Bobek, Aleksandre Vukadinović, Antonia Betija, Luke Strajnića, Mateja Strajnića, Patricie Šenice, Barbare Kletuš i Egzon Gashija. Tako se mogu pročitati i originalni intervjui popovačkih školaraca s Lukom Nižetićem, Tatjanom Jurić, Blankom Vlašić i drugim popularnim osobama o njihovim školskim danima i ostalim zanimljivostima iz mladosti. Ravnateljica OŠ Popovac Jadranka Sabljak ponosna je na svoje učenike, koji ovakvim radom u svoje slobodno vrijeme rade korisne poslove za školu, općinu, naselja u kojima žive, i pritom se uče stvaranju vijesti za web. Uspjeh osnovaca je još i veći kad se uzme u obzir teška ekonomska situacija, jer od 173 učenika ove škole, Općina Popovac financira prehranu za njih 60 (čiji roditelji već primaju socijalnu pomoć ili imaju više od troje djece). U posljednje dvije godine imaju 30-ak učenika manje, a samo ove ispisalo ih se deset radi odseljavanja. Pa, kao primjer, ravnateljica Sabljak navodi i jednu obitelj iz Branjine koja se zbog nedavnih problema s financiranjem školskog prijevoza odselila u Beli Manastir jer imaju dva srednjoškolca, a i otac im tamo radi, pa im je nemoguće plaćati tri prijevoza dnevno, te su sada podstanari.

Slavonci i Baranjci uvjerljivi

Zanimljivost ovogodišnjeg CARNetovog natjecanja "Skockajte web!" pokazala je superiornost ukupnih pobjednika iz Slavonije i Baranje, jer je seniorski pobjednik OŠ Popovac, a juniorski, III. gimnazija iz Osijeka (www.gimnazija-treca-os.skole.hr) uz posebne pohvale za iznimno napredan i kreativan pristup izradi vizualnog rješenja njihovog weba. Ova 11. CARNetova korisnička videokonferencija, CUC 2009, održavala se istovremeno i uživo u 11 gradova Hrvatske preko internetske mreže.

 

 

 

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju