preskoči na sadržaj

Osnovna škola Popovac

Login
Tražilica

Naš školski grb

KATALOG INFORMACIJA

Godišnje izvješće o provedbi ZPPI za 2016. godinu, nalazi se u privitku.

Financijsko poslovanje

Priloženi dokumenti:
PRAVILNIK - JEDNOSTAVNA NABAVA.pdf

Učimo zajedno

Za osmaše!

eLektire

Hrvatska enciklopedija

Hrvatski pravopis

Jezični savjeti

Pohvale našem webu

 

Instagram škole

Twitter škole


Općina Popovac

Brojač posjeta
Ispis statistike od 30. 11. 2010.

Ukupno: 1670055
Danas: 7
Eko škola

Facebook škole

Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Pobjednički intervju za portal www.skole.hr
Autor: Administrator , 3. 12. 2009.

Ranije smo vas obavijestili kako smo osvojili prvu nagradu za najskockaniji web. Portal www.skole.hr napravio je intervju s našim web novinarima koji možete pročitati ukoliko kliknete na opširnije. I dalje nastavljamo s kreativnim razvojem naše web stranice te sve učenike i nastavnike još jednom pozivamo da se uključe u obogaćivanje sadržaja kako bi bili što korisniji i informativniji za sve posjetitelje.


Portal www.skole.hr o nama piše:

Dobitnik prve nagrade CMS natjecanja Skockajte web! 2009 u kategoriji senior je Osnovna škola Popovac, čiji web se nalazi na http://www.os-popovac.skole.hr. Odgovore na naša pitanja dali su nam web novinari Osnovne škole Popovac.

Kada je otvoren web vaše škole u CMS-u?
Web naše škole službeno je s radom započeo u rujnu 2008. godine kada je nastavnik informatike Goran Podunavac u dogovoru s nastavnikom povijesti i hrvatskoga jezika Željkom Predojevićem odlučio „oživjeti“ web stranice OŠ Popovac.

Možete li nam reći tko sve sudjeluje u izradi i održavanju weba škole i na koji ste način organizirani?
U izradi web stranice sudjeluju učenici koji pohađaju izbornu nastavu informatike od petog do osmog razreda. Osim nastavnika Gorana i Željka, web tima broji i devetero učenika, pa je tako novinarski trud oko prikupljanja vijesti rezultat ponajviše Tene Mihajlović, Martine Bobek, Aleksandre Vukadinović, Antonia Betija, Luke Strajnića, Mateja Strajnića, Patricie Šenice, Barbare Kletuš i Egzona Gashija.
Važno je napomenuti da i ostali učenici povremeno sudjeluju u izradi web stranica, a njihova imena su uvijek objavljena uz napisani rad.

Postoji li formalno uredništvo weba ili novinarska grupa, koliko ima članova i koliko se često sastaje? Surađujete li s nekim izvan škole (knjižnica, lokalna zajednica…)? Kako ste podijelili obaveze i poslove?
Formalno novinarska skupina ne postoji i to nam je najveći problem u radu. Oko svih poslova dogovaramo se preko Facebook profila škole na kojem nastavniku predlažemo o čemu bismo mogli pisati, te mu na taj način najviše šaljemo svoje uratke s obzirom na činjenicu da Ministarstvo još uvijek nije odobrilo sate za dodatnu nastavu iz informatike zbog malog broja učenika u našoj školi.
Također, na satu informatike nastavnik nam predloži neke teme te mi o tome pišemo. Na isti način surađujemo i s nastavnikom iz povijesti i hrvatskoga jezika. Nedavno smo uspostavili i uspješnu suradnju sa školskom knjižnjičarkom Marijanom Kunom.

Imate li povratnu informaciju o korištenosti vašeg weba od strane učenika, nastavnika i roditelja?
Učenici posjećuju web stranice naše škole jer na njima objavljujemo rezultate pojedinih ispita tako da učenici mogu saznati u večernjim satima koliko su primjerice dobili iz ispita iz povijesti. Naravno, pritom ne navodimo imena učenika nego objavimo šifru koju su učenici napisali na ispitu. Službeni slogan web stranice je "Zabavna stran(ic)a  škole" stoga se i trudimo da na našoj stranici učenici, ali i svi ostali posjetitelji pronađu zabavne i korisne informacije.

Koje su po vama prednosti CARNetovog CMS-a? Što biste preporučili školama koje još nemaju otvoren web u CMS-u?
Jednostavno korištenje i brojne mogućnosti za daljnju nadogradnju. Ostalim školama koje još uvijek nisu otvorile web u CMS-u preporučili bismo da to učine što prije, a postojećim da aktivnije sudjeluju na web stranicama svojih škola.

Na koji ćete način koristiti nagradu koju ste dobili?
Vrijedna nagrada koju smo osvojili (prijenosno računalo i diktafon) pomoći će nam u radu za web stranicu škole. Uistinu smo zadovoljni s osvojenom nagradom i iskreno se još jednom zahvaljujemo u ime cijele škole.

Namjeravate li se prijaviti na CMS natjecanje 'Skockajte web!' i iduće godine, te imate li namjeru razvijati neke nove sadržaje ili aktivnosti?
Namjeravamo se prijaviti i sljedeće godine na natjecanje, a do tada su nam planovi i dalje nastaviti istim tempom te uključiti i ostale učenike i učitelje u naš web tim. Želja nam je objavljivati i video vijesti iz naše škole na web stranici. Voljeli bismo popratiti sva događanja u našoj školi s video kamerom te se iskreno nadamo da ćemo je što prije nabaviti kako bi naši posjetitelji mogli vidjeti najzanimljivija događanja u našem budućem web dnevniku. Presretni smo što je prepoznat naš trud i rad na web stranici i već sada nam je izazov, a ujedno i zadovoljstvo nastaviti marljivo raditi i obraniti titulu za najskockaniji školski web.

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju