preskoči na sadržaj

Osnovna škola Popovac

Login
Tražilica

Naš školski grb

KATALOG INFORMACIJA

Godišnje izvješće o provedbi ZPPI za 2016. godinu, nalazi se u privitku.

Financijsko poslovanje

Priloženi dokumenti:
PRAVILNIK - JEDNOSTAVNA NABAVA.pdf

Učimo zajedno

Za osmaše!

eLektire

Hrvatska enciklopedija

Hrvatski pravopis

Jezični savjeti

Pohvale našem webu

 

Instagram škole

Twitter škole


Općina Popovac

Brojač posjeta
Ispis statistike od 30. 11. 2010.

Ukupno: 1675373
Danas: 77
Eko škola

Facebook škole

Jezični kutak

Svi mi ponekad muku mučimo s problemima pravilnoga pisanja, naglašavanja riječi, piše li se ne ću ili neću, kada ide veliko, a kada malo slovo.. Pišući svoje domaće zadaće, referate, eseje (..) sumnjamo u pogrešku ili pogrješku..

Sve što vas zanima možete saznati jednostavnim telefonskim pozivom.

 

 

 

Odjel za hrvatski jezik osječkog Ogranka Matice hrvatske pokrenuo je u Hrvatskoj jedinstveni "Matični jezični telefon", a svrha mu je pomoći svima onima kojima je hrvatski u srcu i koji žele poboljšati svoje jezično znanje ili riješiti neku jezičnu dvojbu.

Jezične dvojbe možete riješiti svakoga petka od 18 do 19 sati poziivajući telefonski broj 031/283-449 gdje će vam se javljati vrsni jezični stručnjaci: Sanda Ham, Mirjana Smoje, Jasna Galić-Minarik, Mirjana Bogdanović, Ružica Filipović, Vlasta Rišner, Irena Vodopija, Dubravka Smajić i Davor Tanocki koji će vas rado razriješiti jezičnih briga.

A naravno da uvijek iste jezične tegobe možete rješavati i uz pomoć svojih nastavnika hrvatskoga jezika: Lidije Marković, Mirjane Šmit i Željka Predojevića.

Naravno da možete i samostalno provjeriti svoje nedoumice.. A gdje? U pravopisu! Pravopis je skup pravila koji određuje način pisanja nekog jezika. Normativni pravopis, koji bismo svi morali koristiti kako bismo pravilno pisali, jest Hrvatski pravopis Instituta za jezik i jezikoslovlje koji je dostupan i na internetu. Samo kliknite na sliku pravopisa i prolistajte njegovo internetsko izdanje.

 

JEZIČNI SAVJETI NA INTERNETU:

Jezični savjeti i na Facebooku!

Hrvatski jezični portal - saznajte značenje i pravilno pisanje izvedenica riječi koje vam zadaju muke!

Najčešće pogreške u hravtskome jeziku!

 

 

preskoči na navigaciju