preskoči na sadržaj

Osnovna škola Popovac

Login
Tražilica

Naš školski grb

KATALOG INFORMACIJA

Godišnje izvješće o provedbi ZPPI za 2016. godinu, nalazi se u privitku.

Financijsko poslovanje

Priloženi dokumenti:
PRAVILNIK - JEDNOSTAVNA NABAVA.pdf

Učimo zajedno

Za osmaše!

eLektire

Hrvatska enciklopedija

Hrvatski pravopis

Jezični savjeti

Pohvale našem webu

 

Instagram škole

Twitter škole


Općina Popovac

Brojač posjeta
Ispis statistike od 30. 11. 2010.

Ukupno: 1675359
Danas: 63
Eko škola

Facebook škole

MALIM KORAKOM DO ZDRAVLJA

Ekologija i zdrava prehrana su teme kojima se intenzivno bavimo u školi više od deset godina. Zabrinjavajući je podatak da sve više učenika i u našoj školi ima povećanu tjelesnu težinu bez obzira na to što žive u kućama okruženima velikim dvorištima i prekrasnom prirodom. Druženja na igralištu iz dana u dan postaju sve rjeđa, a glavnu zabavu za učenike uglavnom predstavlja gledanje televizije i sjedenje za računalom što je i glavni uzrok debljanju zbog nedovoljnoga kretanja.

Djeca jedu dosta jednoliku prehranu koja je izrazito siromašna povrćem i žitaricama, a obožavaju brzo pripremljenu hranu, konzerviranu hranu, te razne grickalice. Rijetki su obiteljski obroci za stolom bez upaljenog televizora i drugih zvukova koji sprječavaju obitelj da uživa u obroku, polako jede te pojede potrebnu količinu hrane. Da bi se djeca „dobro najela“ roditelji podilaze njihovim željama i zahtjevima, a iste namirnice i djeca i njihovi roditelji očekuju na školskom jelovniku.

Cilj našeg projekta je upoznati učenike, a i njihove roditelje s različitim poremećajima u prehrani, kao i bolestima koje nepravilna prehrana može izazvati.

Također, cilj nam je i upoznati učenike s različitim okusima hrane za koju su se izjasnili da im nije omiljena; uvesti više „zdravih“ namirnica u jelovnik školske kuhinje, te stvarati naviku svakodnevnog kretanja i vježbanja kako bi učenici preuzeli odgovornost za vlastito zdravlje. Sve to očekujemo da će učenici, a i njihovi roditelji primjenjivati i kod kuće.

 

 

preskoči na navigaciju