preskoči na sadržaj

Osnovna škola Popovac

Login
Tražilica

Školski obrok 3

Naš školski grb

Učimo zajedno

Za osmaše!

eLektire

Hrvatski pravopis

Jezični savjeti

Pohvale našem webu

 

Instagram škole

Twitter škole


Općina Popovac

Brojač posjeta
Ispis statistike od 30. 11. 2010.

Ukupno: 1759132
Danas: 89
Eko škola

Facebook škole

Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
ZAŠTITA OSOBNIH PODATAKA
Autor: Oskar Mravlinčić, 5. 10. 2018.

Zaštita osobnih podataka
Osnovna škola Popovac (dalje u tekstu: Škola) kao voditelj obrade obrađuje osobne podatke pojedinaca sukladno Uredbi 2016/679 Europskog parlamenta i Vijeća od 27. travnja 2016. godine o zaštiti pojedinaca u vezi s obradom osobnih podataka i o slobodnom kretanju takvih podataka te o stavljanju izvan snage Direktive 95/46/EZ (Opća uredba o zaštiti podataka), na zakonit, pošten i transparentan način. Škola obrađuje samo primjerene i relevatne osobne podatke, ograničene na ono što je nužno u odnosu na svrhe u koje se obrađuju. 

 

Svrha i pravni temelj obrade
Osobni podaci prikupljaju se u svrhu izvršavanja zakonskih i ugovornih obveza Škole, te radi izvršavanja zadaće od javnog interesa ili radi izvršavanja službene ovlasti, te po privoli ispitanika.
Pravni temelj prikupljanja i obrade osobnih podataka pojedinaca su zakonski i podzakonski propisi kojima se regulira i uređuje sustav osnovnog obrazovanja, zakonski propisi o radu i zaštiti na radu, ali i opći akti Škole.
Škola osobne podatke pojedinca dijeli s tijelima javne vlasti, pravnim osobama s javnim ovlastima, financijskim institucijama i drugima kada je to potrebno i u opsegu u kojem je to potrebno u svrhu izvršavanju zadaća od javnog interesa ili izvršavanja službene ovlasti ili ugovorne obveze, te po privoli ispitanika.

 

Evidencije osobnih podataka
Škola osobne podatke pojedinaca pohranjuje u evidencije u kojima se nalaze samo oni podaci koji su neophodni za ispunjenje svrhe za koju su prikupljeni. Evidencije osobnih podataka vode se u analognom i elektronskom obliku, te se štite organizacijskim i tehničkim mjerama od slučajnog gubitka ili uništenja, od nedopuštenog pristupa ili nedopuštene promjene, nedopuštenog objavljivanja i svake druge zlouporabe. Osobni podaci pojedinaca u evidencijama Škole čuvaju se dok za to postoji potreba, nakon čega se brišu. Duže pohranjivanje osobnih podataka moguće je samo radi javnog interesa, arhiviranja, znanstvenog i povijesnog istraživanja i u statističke svrhe.
Osobni podaci koji se odnose na maloljetne osobe smiju se prikupljati i dalje obrađivati u skladu s Uredbom samo uz pisanu privolu zakonskog zastupnika maloljetnog ispitanika ili njegovog skrbnika.

 

Videonadzor zgrade 
Škola radi sigurnosti ljudi i imovine, te radi smanjenja izloženosti istih riziku od razbojstva, provala, nasilja, krađa i sličnih događaja u vezi s radom koristi videonadzor zgrade u matičnoj školi Popovac, Vladimira Nazora 26, te u područnim školama u Kneževu, Vijenac grada Vukovara 18 i Branjini, Davora Kokanovića 4b. 
 

 

Dužnosti Škole u vezi s osiguranjem pristupa
Škola je dužna najkasnije u roku od 30 dana od dana zaprimanja zahtjeva svakom ispitaniku na njegov zahtjev izdati potvrdu obrađuju li se osobni podaci koji se odnose na njega te ako se takvi osobni podaci obrađuju, pristup osobnim podacima o svrsi obrade, kategorijama osobnih podataka o kojima je riječ, primateljima ili kategorijama primatelja kojima su osobni podaci otkriveni ili će im biti otkriveni, ako je to moguće, predviđenom razdoblju u kojem će osobni podaci biti pohranjeni ili, ako to nije moguće, kriterijima korištenima za utvrđivanje tog razdoblja, postojanju prava da se od voditelja obrade zatraži ispravak ili brisanje osobnih podataka ili ograničavanje obrade osobnih podataka koji se odnose na ispitanika ili prava na prigovor na takvu obradu, pravu na podnošenje pritužbe nadzornom tijelu, te ako se osobni podaci ne prikupljaju od ispitanika, svakoj dostupnoj informaciji o njihovu izvoru.

 

Prava ispitanika
Ispitanik ima pravo podnijeti zahtjev ovlaštenoj osobi Škole radi ostvarivanja prava na:
- pristup,
- ispravak,
- brisanje (pravo na zaborav),
- ograničenje obrade,
- prenosivost podataka,
- prigovor.

 

Zahtjev se podnosi pisanim putem na adresu: Osnovna škola Popovac, Službenik za zaštitu osobnih podataka, Vladimira Nazora 26, 31303 Popovac ili na adresu elektroničke pošte: ured@os-popovac.skole.hr.

Službenik za zaštitu osobnih podataka
Službenik za zaštitu osobnih podataka, imenovan od ravnateljice Osnovne škole Popovac, je:
Oskar Mravlinčić
Kontakt podaci:
Telefon: 031 / 728 119
e-mail adresa: oskar.mravlincic@skole.hr

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju