preskoči na sadržaj

Osnovna škola Popovac

Login
Tražilica

Naš školski grb

KATALOG INFORMACIJA

Godišnje izvješće o provedbi ZPPI za 2016. godinu, nalazi se u privitku.

Financijsko poslovanje

Priloženi dokumenti:
PRAVILNIK - JEDNOSTAVNA NABAVA.pdf

Učimo zajedno

Za osmaše!

eLektire

Hrvatska enciklopedija

Hrvatski pravopis

Jezični savjeti

Pohvale našem webu

 

Instagram škole

Twitter škole


Općina Popovac

Brojač posjeta
Ispis statistike od 30. 11. 2010.

Ukupno: 1675370
Danas: 74
Eko škola

Facebook škole

ŠKOLE ZA AFRIKU

Od školske godine 2008./2009. naša škola se uključila u projekt UNICEF-a Škole za Afriku. Cilj je tog projekta razvijanje suosjećanja  prema drugim ljudima i djeci te motivacije za pomoć onima kojima je to potrebno. U sklopu tog projekta prikupljat ćeemo različitim aktivnostima sredstva za djecu Ruande, za izgradnju škola u toj siromašnoj afričkoj zemlji i stvaranju boljih uvjeta za školovanje. O svim aktivnostima će Vas obavijestiti razrednici.

Na razini škole održat će se i  prodajna izložba učeničkih radova pod nazivom Škole za Afriku, a i u svakom razredu bit će izložena mala kasica-prasica u obliku kartonske kućice u kojoj ćete moći ubaciti novčani prilog. Nije bitno ko iznos, najvažnije je da sudjelujemo i pomognemo od srca onima kojima je to najpotrebnije.

UNICEF (Fond Ujedinjenih naroda za djecu) je vodeća svjetska organizacija koja se brine za djecu. Djeluje u 155 zemalja i područja na svijetu kako bi očuvao, zaštitio i poboljšao živote djevojčica i dječaka. Od ove godine ured UNICEF-a za Hrvatsku, u suradnji sa zainteresiranim školama, od kojih smo jedna i mi, prikuplja sredstva za projekt Škole za Afriku.

Mi u Hrvatskoj ove godine pomažemo UNICEF-u u prikupljanju novca za Ruandu, zemlju u kojoj su mnoga djeca presiromašna da bi mogla ići u školu, zemlju u kojoj je tijekom ratnog sukoba 1994. godine stradalo 800 000 ljudi, te se procjenjuje da postoji oko 40 000 kućanstava u kojima žive samo djeca čija je svakodnevna briga osigurati sebi i svojoj mlađoj braći i sestrama vodu i hranu.

 

 Radujemo se jer i naša škola ima priliku pomoći! Na zanimljiv i poučan način, zajedno sa svojim razrednicima, organizirat ćemo aktivnosti prikupljanja sredstava za pomoć vršnjacima u Africi.
preskoči na navigaciju