preskoči na sadržaj

Osnovna škola Popovac

Login
Tražilica
Naš školski grb

KATALOG INFORMACIJA

Godišnje izvješće o provedbi ZPPI za 2016. godinu, nalazi se u privitku.

Financijsko poslovanje

Priloženi dokumenti:
PRAVILNIK - JEDNOSTAVNA NABAVA.pdf

Učimo zajedno

Za osmaše!

eLektire

Hrvatska enciklopedija

Hrvatski pravopis

Jezični savjeti

Pohvale našem webu

 

Instagram škole

Twitter škole


Općina Popovac

Brojač posjeta
Ispis statistike od 30. 11. 2010.

Ukupno: 1643257
Danas: 107
Eko škola

Facebook škole

St@r News - sve novosti na jednom mjestu
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Narutomanija - Naruto Uzumaki
Autor: MARTINA BOBEK, 3. 7. 2010.

Martina nam nastavlja pisati o mangi Naruto kroz likove koji se u njoj pojavljuju. Prvi je na redu glavni je lik anime i manga serija Naruto - Naruto Uzumaki. Trailer serije možete pogledati ovdje.

Kao novorođeno dijete, devetorepa demonska lisica, koja je napala Konohu, bila je zapečaćena u njegovo tijelo pomoću Četvrtog Hokagea Konohe. Bez obzira na želju Četvrtog Hokagea da Naruto bude gledan kao junak koji je sadržao demona, seljani Konohe gajili su jaku mržnju prema mladom djetetu, pošto je sadržavao dušu demona koji je uznemirio njihovo nekoć mirno selo. Naruto nije bio svjestan prisutnosti demonske srži u sebi sve dok nije bio 12 godina star, pri čemu je većinu svoga djetinjstva proveo zbunjen zbog činjenice zašto su ga seljani Konohe toliko mrzili. Naruto je bio sprijateljen sa svojim sažaljivim ninja instruktorom, Chuninom po imenu Iruka Umino. Iako su Irukini vlastiti roditelji umrli od ruke demonske lisice, Iruka nije krivio Naruta za njihovu smrt. Umjesto toga, Iruka je prihvatio Naruta i davao poseban značaj dječakovoj želji da bude priznat od ljudi, pošto je i on jednom imao istu želju.


NARUTO I DEMONSKA LISICA:
Kao domaćin demonske lisice, i Narutovo tijelo i njegov um su (povremeno) pod njezinim utjecajem. Fizički, Naruto ima neke karakteristike demonske lisice, poput oznaka na svojem licu koje sliče brkovima lisice te većih očnjaka nego li što je uobičajeno. Njegove su oči također nekako oblikovane kao u lisice. Također ima povećanu izdržljivost i sposobnost izliječivanja, što mu omogućuje da se od većih ozljeda oporavi u jednom danu, a od manjih u nekoliko sekundi. Psihički, Naruto većinom ostaje neutječen, osim nekih životinjski poteza koji iskliznu van, poput njegov povremene sklonosti skače s drveta na drvo na sve četiri noge. Nije sasvim jasno na koje je točno dijelove njegovog karaktera demonska lisica imala utjecaja; međutim, to bi moglo objasniti Narutovu vražju stranu, kojom provodi podvale kako bi pridobio pažnju, te njegovu upornost da nikada ne pobjegne od izazova. Te crte postaju jasnije kada priziva Chakru demonske lisice. Chakra demonske lisice obično dolazi k Narutu kada je u situacijama opasnima po život ili u drugim stresnim situacijama, koja mu je dana od lisice same kako bi njegov opstanak bio osiguran. Naruto je uistinu naučio kontaktirati s lisicom i zatražiti chakru od nje, koju ona, čini se, daje iz zabave. Razlog zašto je Naruto sposoban da dođe do njezine chakre je jedinstveni način na koji je zapečaćena. Iako lisica ostaje zarobljena u Narutu, njezina chakra može iskliznuti kroz pečat i izmiješati se s Narutom.


NOVA OSOBNOST U DRUGOM DJELU:
Naruto pokazuje psihički rast, pojavljuje se u novoj odjeći te izgleda da nije porasla samo njegova snaga, brzina i tehnike, več i inteligencija, a Kakashi je čak rekao kako je Naruto postao jako lukav i podmukao. Naruto je znatno poboljšao svoj ninjutsu i taijutsu za vrijeme prekida radnje; također je postao bolji taktičar, stvarajući nekoliko sjena klonova za određene svrhe rađe negoli stvarajući nekoliko tuceta sjena klonova i nadati se najboljem. Uspio je iznenadno nadvladati Kakashija za vrijeme drugog ispita sa zvončićima te je čak iskoristio Kakashijevu opsjednutost Icha Icha novelama u svoju korist. Naruto je također postao vještiji s oružjem, i to ne samo običnim kunaima i shurikenima.

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju