preskoči na sadržaj

Osnovna škola Popovac

Login
Tražilica

Naš školski grb

KATALOG INFORMACIJA

Godišnje izvješće o provedbi ZPPI za 2016. godinu, nalazi se u privitku.

Financijsko poslovanje

Priloženi dokumenti:
PRAVILNIK - JEDNOSTAVNA NABAVA.pdf

Učimo zajedno

Za osmaše!

eLektire

Hrvatska enciklopedija

Hrvatski pravopis

Jezični savjeti

Pohvale našem webu

 

Instagram škole

Twitter škole


Općina Popovac

Brojač posjeta
Ispis statistike od 30. 11. 2010.

Ukupno: 1675359
Danas: 63
Eko škola

Facebook škole

Šume i ekologija
Učimo o energiji i principima pasivne gradnje
Martina Vidak / datum: 20. 10. 2011. 10:25

U sklopu projekta ‘Energetska edukacija za škole’ koju provodi udruga Zeleni Osijek, pedesetak učenika viših razreda naše škole prošlo je edukaciju o obnovljivim izvorima energije, osnovama energetske efikasnosti te principima gradnje pasivnih i niskoenergetskih kuća.  Više pročitajte pod opširnije, a fotografije pogledajte u Foto-galeriji!


[OPŠIRNIJE]Sigurna logorska vatra
ANTONIO BETI / datum: 23. 9. 2011. 16:00

Samim ulaskom u šumu svakako u njoj ostavljamo kakav trag, makar to bio i otisak naših cipela. Stoga svakako moramo imati na umu da možemo ostaviti i neizbrisiv trag poput požara. Odlaskom na izlete u prirodu često palimo logorske vatre, no ponekad smo neoprezni stoga ćemo vam ovdje napisati par savjeta za sigurnu logorsku vatru.


[OPŠIRNIJE]Recikliranje papira
MATEJ STRAJNIĆ / datum: 22. 9. 2011. 15:19

Najjednostavniji način na koji svatko od nas može doprinjijeti spašavanju šuma jest i recikliranje staroga papira! Ranije se papir proizvodio od starih tkanina, a danas se proizvodi od celuloze. Za celulozu, koja se dobija iz drveta, potrebno je sasjeći brojno drveće da bismo proizveli papir. Kako se radi o prirodnom resursu, potrebno je brinuti o njegovim količinama. Primjer nebrige o ovom prirodnom bogatstvu jeste Kina, čija je površina bila pokrivena 90% šumom, dok danas taj postotak iznosi svega oko 5%. Stoga pogledajmo pod opširnije i saznajmo kako i zašto treba reciklirati stari papir!


[OPŠIRNIJE]Izrada recikliranoga papira
ANA PREDOJEVIĆ / datum: 21. 9. 2011. 15:25

U današnje vrijeme ponovo je oživjela izrada papira u kućnoj radinosti. Ovo nije samo zabavno iskustvo za vas i vašu djecu već je to i dobar način da recikliranjem stvorite nove i  prekrasne mogućnosti.

Evo jednostavnog recepta za početak. Ako vam je ovo prvi put da izrađujete papir, nemojte se bojati eksperimentirati s različitim vlaknima. Nakon što je izvadite iz miksera, masi možete dodati latice cvijeća. Možete dodati i komadiće konca, listiće aluminijske folije, pa čak i sjemenke. Eksperimentirati možete s različitim bojama i teksturama.

Zabavite se i neka dođe do izražaja vaša kreativnost!

 


[OPŠIRNIJE]RSS


preskoči na navigaciju